用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 42|主題: 117328

[日本] 去東京廉航,邊間好D

男爵府

國民生產總值:8052

香草,hkexpress 定HK airlines, 好D。

王國熱話
韓劇友哇鬼大本營~part3
鍾意<<防彈少年團>>BTS入黎傾
宋宋CP 太陽的後裔 Part II
<<雲畫的月光>> 鍾意朴寶劍入黎傾

水晶宮

國民生產總值:60474

大廚勳章

邊間價錢平,邊間時間就到自己。。。就個間已ok,廉航無咩好不好可言。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

大廚勳章

panda361 發表於 16-10-18 11:38
香草,hkexpress 定HK airlines, 好D。

仲有。。。hk airline 不是廉航。。勿搞錯
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

國民生產總值:11001

seaheart88 發表於 16-10-18 11:50
唔知點解, 好多人都以為 HK AIRLINE 係廉航, 包括我自己

wcpcelia    發表於 16-10-18 14:29

琥珀宮

國民生產總值:158907

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

香草去東京我坐過

hke去東京就未坐過, 但去其他地方就坐過

2間差唔多

香草手提行李有 10kg

hke 只得 7 kg

EllenHui    發表於 16-11-24 16:45

珍珠宮

國民生產總值:44266

himhim0502 發表於 16-10-18 12:29
唔知點解, 好多人都以為 HK AIRLINE 係廉航, 包括我自己
人地平...但不是CHEAP FLIGHT囉

大宅

國民生產總值:2531

揀廉航, 最緊要平. 無話好定吾好.
要好就會揀傳統航空, 不過 HK AIRLINE, 我無咩好感.
感覺廉航質素

我寧願揀埃塞

子爵府

國民生產總值:11803

引用:揀廉航, 最緊要平. 無話好定吾好.要好就會

原帖由 cmy1129 於 16-10-18 發表
揀廉航, 最緊要平. 無話好定吾好.
要好就會揀傳統航空, 不過 HK AIRLINE, 我無咩好感.
感覺廉航質素:wahah ...
想問埃航是不是都唔差?本身想買單程jeju air回香港,但埃航貴少少時間又靚d, 買唔買得過呢?

水晶宮

大廚勳章

hui_bb 發表於 16-10-18 13:51
想問埃航是不是都唔差?本身想買單程jeju air回香港,但埃航貴少少時間又靚d, 買唔買得過呢?

...

買得過。。。行李又多,餐食也ok
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆 hui_bb 的帖子

我本人未搭過, 但我同事買左 14-17/ April - 2017 (每位連晒稅先 @20xx) . 網上評語吾差, 起碼係大機, 我會 try. 講安吾安全, 其實廉航細機, 降落都吾係好穩定. 成年人平玩就 ok. 如果我再同小朋友去旅行, 我諗就算慳錢都會揀返傳統航空公司. 3月會搭阿聯酋去泰國 預祝旅途愉快

大宅

國民生產總值:2185

seaheart88 發表於 16-10-18 11:50

但我上次去大阪訂左 hke來回機票去程坐hke 回程坐 hk airline.
我都以為係廉航

大宅

所以如果真金白銀買 hk airline, 又係果隻機.
自我感覺吾係幾良好. 覺得同廉一樣硬件.

寶石宮

國民生產總值:300162

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

邊間平就買邊間囉, 不過要望返佢寄艙行李點計喎, hke係計重量不限件數, 其它係計件數既

琥珀宮

國民生產總值:158907

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

TMC3012 發表於 16-10-18 17:24
邊間平就買邊間囉, 不過要望返佢寄艙行李點計喎, hke係計重量不限件數, 其它係計件數既 ...
香草都係計重量, 不限件數

寶石宮

國民生產總值:314647

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 夏天玩到顛 貓狗褓姆 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas

我買HK EXPRESS, 因為時間好, 早機去晚機返, 都要$29XX , 3月23日出發, 我唔覺得平

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆 alicialee1210 的帖子

睇櫻花喎,一定唔平。

男爵府

回覆 himhim0502 的帖子

我都以為係,原來有餐,有行李。

男爵府

國民生產總值:8711

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我買HK EXPRESS, 因為時間好, 早機去晚機返

原帖由 alicialee1210 於 16-10-18 發表
我買HK EXPRESS, 因為時間好, 早機去晚機返, 都要$29XX , 3月23日出發, 我唔覺得平 ...
想問係未搭大機架? plan緊復活節,係未時間成日提早架?

大宅

國民生產總值:4162

BOSKERMA 發表於 16-11-24 13:34
想問係未搭大機架? plan緊復活節,係未時間成日提早架?
大部分廉航公司都係用A320細機, 你可以上佢地網站睇下佢地嘅機隊

大宅

國民生產總值:1079

cmy1129 發表於 16-10-18 14:23
回覆 hui_bb 的帖子
阿聯酋去泰國 ...
阿聯酋去曼谷機票都好平, 阿聯酋係咪 都係廉航 ?

係就好, 可以坐 A380 ~
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎