用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2720|主題: 870196

遇著打風航班可能取消

男爵府

國民生產總值:9624

星期五一家有老有嫩去旅行,但遇正打風

由於從未試過,想請教經驗人士點處理?如果真係取消,通常航空公司點安排?(香港航空)我係咪要一家大細在機場等及不停排隊等候補機位?

伯爵府

國民生產總值:16676

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆樓主:

天文台個圖,話星期五 2300 最近香港。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

大宅

國民生產總值:4196

回覆樓主:

真係估唔到10月中都會打風,希望你順順利利如期出發啦!

彩鑽殿

國民生產總值:802846

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

國民生產總值:44311

torotoro 發表於 16-10-18 11:51

由於從未試過,想請教經驗人士點處理?如果真係取消,通常 ...
留意住航空公司公告...

如果去到機場先停飛...就睇吓航空公司有冇講幾時飛...冇講都要喺機場WAIT !!

子爵府

國民生產總值:11697

由於從未試過,想請教經驗人士點處理?如果真係取消,通常 ...
如可以可改出發日期.

水晶宮

國民生產總值:54140

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 2015xmas

回覆:遇著打風航班可能取消

我星期五零晨機,唔太擔心,卡塔爾航空

象牙宮

國民生產總值:231604

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

打去問下,可唔可以改早1日飛

男爵府

國民生產總值:9629

上次8號風球,我一早打去航空公司改了晚上機,不過d hotline要打好耐先有人聽。

寶石宮

國民生產總值:300264

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

留意返天氣同airline資訊啦
打風未必冇得飛架, 仲有幾日, 可能個風會變呢

水晶宮

國民生產總值:67640

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 2015xmas

男爵府

國民生產總值:6927

Airline都未必答到你
因為唔一定飛唔到,又唔可以答你會唔會照常飛
最壞情況就係要訓機場
你有買旅保嗎?
有d保險公司會接受cancel行程
(前提係你delay左超過一半行程時間)

大宅

國民生產總值:1034

我都星期五9:30晚機,我會照去機場先,我都未試過打風飛,我諗我會帶定啲义電,尿袋,水壺,披肩,有機會會喺機場等到風細啲可以即刻開機走。

有機會會响禁區入面,所以要帶吉水壺入到去先裝水。

仲有,問定搭開嘅的士大佬,可能到時八號,睇下佢仲開唔開車去機場。

希望大家一切安全順利!

wcpcelia    發表於 16-10-19 10:37

伯爵府

國民生產總值:17756

回覆樓主:

我1/8返5到hk,俄航安排左酒店比我地由晚上11:00到第二朝6:00就有機返

別墅

國民生產總值:666

我都係星期五一家三口搭1205香港航空去旅行,而家都好被動,萬一到時真係8號,又唔知有無車/機鐵去機場,去到無機飛等安排又怕小朋友無得食無得瞓,兩個大人都易話為等啫,煩腦中...

大宅

國民生產總值:4222

我星期六一早出發,希望順利啦

別墅

國民生產總值:680

我都係星期五出發, 下午4:15機, 搭國泰, 唔知點算~

大宅

國民生產總值:3905

認識瑞士牛牛第二回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主:

我星期五晚到港,坐港龍。
有心理準備會取消,玩多日。

大宅

國民生產總值:3905

認識瑞士牛牛第二回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章

回覆樓主:

超強颱風海馬正接近香港

最後更新: 2016年10月19日 16:00 香港時間 (GMT+8)

超強颱風海馬正接近香港,我們正密切留意其可能造成的影響。預料10月21日中午至10月22日中午期間的航班將受到影響,但情況可能隨時改變。

乘客可於出發前往機場前先行查詢航班狀況。為確保能通過短訊或電郵收取最新航班資訊,請使用自助訂位管理服務更新聯絡資料。

國泰航空/港龍航空由即時起為受超強颱風海馬而引致航班調動影響的乘客因豁免重新訂位之費用。此項特別豁免適用於所有2016年10月19日或以前經由全球辦事處發出,並於2016年10月21日至2016年10月22日涉及香港並已確認機位之國泰航空/港龍航空機票。請參閱特別票務安排。

大宅

國民生產總值:3778

回覆:遇著打風航班可能取消

我都唔知改幾時飛好,個風而家又未到南海唔知想點

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎