用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 382|主題: 117474

[日本] 大阪新手問滑雪, 住宿, 租車

大宅

國民生產總值:4228

動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

想問我只去5日, 2大2小, 打算去六甲山玩雪, 住邊度會方便, 有沒有雪山附近酒店 or 近d ?
因只得5日, 唔想太浪費時間搭太長程, 那個區住, 食, 行集中好d ?
5日都租車自駕方便嗎 ? 會經常塞車嗎 ?
晚上20:00到關西機場, 還有車可租嗎 ? 還是自行乘車方便 ?
取行李, 乘車到市中心要多久, 夜晚多店鋪, 食肆開嗎 ?
好多問題, 請指教, thx !!

王國熱話
【好消息】教育王國app出咗新版喇~~
bk轉左新app 真係好差!改善下啦!
用戶“King321"無故罵人
請問點解用ip6睇有圖既posed圖會咁濛?

寶石宮

國民生產總值:300254

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

咁除左六甲山你仲想去邊先? 玩雪玩幾多日?
大阪市中心租車會塞車咁囉
8點到機場, 咁你過埋關有機會未必趕得切攞車, 當然有租車公司係24小時可以攞車啦

珍珠宮

國民生產總值:34682

畀面勳章 環保接龍勳章

愛德華一世 發表於 16-10-18 11:56
想問我只去5日, 2大2小, 打算去六甲山玩雪, 住邊度會方便, 有沒有雪山附近酒店 or 近d ?
因只得5日, 唔想 ...
先試下自己解決部份問題。
住邊方便,
你可以上六甲山網站睇下佢交通,
佢會話你知近邊個車站,
咁你就上 booking.com/jalan/樂天等網站睇下個附近有乜酒店。

六甲山係神戶,你可以集中係神戶玩,
神戶有乜景點可以上 google 搵。

要唔要租車視乎你去乜景點,
先決定左去乜景點再諗租唔租車。

晚上八點先去到機場,
出得境黎都好夜,唔好租啦,
你可以去關西機場官網睇下交通,
其實由機場去神戶,坐高速船都好方便。

坐船睇官網船班,
坐車,自己查交通班次時間,
坐唔同車,所需時間/車資/轉幾多次車等都唔一樣,
用呢個,打頭尾兩個站名就得,
先試試,唔明再問:
http://transit.yahoo.co.jp/

大宅

動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 2015xmas

TMC3012 發表於 16-10-18 12:49
咁除左六甲山你仲想去邊先? 玩雪玩幾多日?
大阪市中心租車會塞車咁囉
8點到機場, 咁你過埋關有機會未必趕得 ...
我得5日, 所以想預1日玩雪,如果落機當晚直接去六甲山住會好d嗎 ? 第2朝可以直接玩雪, 唔洗浪費時間搭車, 玩完先返市中心, 這樣好嗎 ? 多謝意見 ! thx !!

大宅

shinku 發表於 16-10-18 12:50
先試下自己解決部份問題。
住邊方便,
你可以上六甲山網站睇下佢交通,

寶石宮

國民生產總值:300254

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

https://www.rokkosan.com/access/
你機場直接去好遠吓喎
其實你預左玩一日, 一係就落機連住兩日神戶果邊, 再返大阪住2晚 / 全部住大阪, 咁day trip咁去玩雪都得

大宅

TMC3012 發表於 16-10-18 12:57
https://www.rokkosan.com/access/
你機場直接去好遠吓喎
其實你預左玩一日, 一係就落機連住兩日神戶果邊, ...
咁我度一度先, many thx !!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎