用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2896|主題: 869838

租屋問題

民房

國民生產總值:13

因為要結婚, 所以第一次租屋, 但簽約前已發現冷氣機有問題, 開用時, 有雜聲 (好似落大雨聲). 同業主講了叫佢修理, 但大陸業主回覆冷氣機是這樣的, 地產代理又話入住了一個月業主會修理, 所以覺得好麻煩.

侯爵府

國民生產總值:20672

租約唔講明會換冷氣or修理, 而您又介意的話, 就租過另一間啦.

子爵府

國民生產總值:14402

回覆 raymondlmk 的帖子

未簽約都唔願整,你唔好預佢簽咗約會幫你跟,睇過第二間啦

水晶宮

國民生產總值:51971

珍珠宮

國民生產總值:45305

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

raymondlmk 發表於 16-10-18 12:01
因為要結婚, 所以第一次租屋, 但簽約前已發現冷氣機有問題, 開用時, 有雜聲 (好似落大雨聲). 同業主講了叫 ...
未簽都唔想攪, 住住下有其他野壞都唔好諗住業主會攪, 搵過間啦

男爵府

國民生產總值:9859

回覆樓主:

租過第二間啦。 你要佢換, 佢都未必想租俾你

彩鑽殿

國民生產總值:801957

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

搵過間

男爵府

國民生產總值:8895

未簽約都唔肯幫你搞,租左之後有咩問題實唔會理你,唔好租呢間,搵過第二間啦

公爵府

國民生產總值:26819

動物勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 夏天玩到顛 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 2015xmas

唔好信佢地..... 搵過第二間好過.....

珍珠宮

國民生產總值:44304

raymondlmk 發表於 16-10-18 12:01
因為要結婚, 所以第一次租屋, 但簽約前已發現冷氣機有問題, 開用時, 有雜聲 (好似落大雨聲). 同業主講了叫 ...
個AGENT 憑咩話個業主會修理...係整就即刻整...整完先SIGN CONTRACT...係咁 !!

侯爵府

國民生產總值:20553

BK Milk勳章

搵另一間啦,業主信唔過

水晶宮

國民生產總值:52999

唔簽

男爵府

國民生產總值:7288

樂桃猴年勳章 2015xmas

搵第二個agent同屋算啦,好少業主響無壞嘅情況下肯同你換冷氣

大宅

國民生產總值:3129

回覆 raymondlmk 的帖子

睇其他單位吧!

翡翠宮

國民生產總值:95721

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:租過第二間啦。 你要佢換, 佢都未必想租俾

原帖由 moniko 於 16-10-18 發表
租過第二間啦。 你要佢換, 佢都未必想租俾你
X 2

叫佢換左,否則唔好租,除非佢比市價特別平~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

國民生產總值:47545

樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆:租屋問題

大6業主?早知早閃啦!
文化唔同,難免好難溝通!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎