親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為N年無去曼谷,可否推介吓各JM心水平靚正酒店(2個大人)?

今次會去4日,主要係行吓食吓野,會好少時間留酒店,所以酒店平平地又乾淨,近Bts就OK!
貪心D就最好夜晚附近有宵夜同按摩店啦

水晶宮

981228 發表於 16-10-18 12:19
因為N年無去曼谷,可否推介吓各JM心水平靚正酒店(2個大人)?

今次會去4日,主要係行吓食吓野,會好少時 ...
嚟緊2月都會回鄉...4選1中...For yr ref.

1) kimpinski
2) GCP Ratchadamri
3) Emporium suites by chatrium
4) Marriott executive hotel sukhumvit thonglor

複式洋房

呢兩間都幾好

曼谷暹邏假日快捷酒店 (Holiday Inn Express Bangkok Siam Hotel)
曼谷暹羅宜必思酒店 (Ibis Bangkok Siam Hotel)

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓上講呢兩間都OK(ibis, holiday Inn express - siam), 住過好方便
要再平啲都有, 睇你想住邊區咁啦

男爵府

回覆樓主:

我住過 Hotel Clover Asoke,
我直接同酒店book$388/1晚
酒店係T21商場附近

wcpcelia    發表於 16-10-18 14:31

大宅

TMC3012 發表於 16-10-18 12:45
樓上講呢兩間都OK(ibis, holiday Inn express - siam), 住過好方便
要再平啲都有, 睇你想住邊區咁啦 ...

仲再平?響曼谷黎講好多呢啲價錢已經係功能酒店,即係有特定用途,我就唔會住喇

大宅

多謝以上咁多位JM, 我會逐一參考吓

大宅

Park plaza 幾好,又近asok bts

男爵府

Bangkok 68, 我上次住 hkd200.00 1晚 3人房, 幸運地 給我 打通 1間大床 1間雙床房, 出地鐵站 行 10mins, 但2個大人 沒所謂, 酒店旁的 安摩我比90分,200b安腳,last order 10.00pm, 行1個 地鐵站 有 出名的 咖哩蟹, 又近 jj market, 我這次去出入 都 用 uber, 超方便, 介紹返 酒店, 沒有華麗的裝修, 但空間大, 舒適, 上 agodxxx查看吧, 有需要可再 詳細些

大宅

oliviachan22 發表於 16-10-21 12:19
Park plaza 幾好,又近asok bts

唔該晒,參考吓先(emoji)

大宅

double-w 發表於 16-10-21 13:50
Bangkok 68, 我上次住 hkd200.00 1晚 3人房, 幸運地 給我 打通 1間大床 1間雙床房, 出地鐵站 行 10mins, ...

嘩!唔該晒,好詳細呀!會參考吓、謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

jennian 發表於 16-10-18 12:37
呢兩間都幾好

這幾間

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 981228 的帖子

Centre Point Chidlom, $5xx一晚, 房大,附近有間spa叫「靜」,離bts10分鐘左右,酒店有免費tuk tuk 去bts 站,距離四面佛,central world 15分鐘左右

大宅

豬仔記 發表於 16-10-21 18:19
回覆 981228 的帖子

Centre Point Chidlom, $5xx一晚, 房大,附近有間spa叫「靜」,離bts10分鐘左右,酒 ...

唔該晒

首頁

尾頁

跳至