用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 63|主題: 56923

[淘寶] 淘手機

大宅

國民生產總值:4176

喺淘寶官網淘咗部小米手機返嚟,但發現有一粒死點,小米應承換比我,但要寄返去北京,你哋話換唔換好,請各位比吓意見。

王國熱話
淘寶玉石分享
淘全屋家俬用集運定每件直送?
風扇燈
淘傢俬

伯爵府

國民生產總值:16419

回覆樓主:

你覺得影響大唔大?正中位置?

大宅

回覆:淘手機

多謝你的回應,死點喺近下方中間位置,好細粒,原本佢貼咗個膜就睇唔到,撕開後就見到,但要運手機返大陸好麻煩,搵咗好多速遞都唔做,肯做都超貴。

男爵府

國民生產總值:6699

momobunny 發表於 16-10-18 13:05
喺淘寶官網淘咗部小米手機返嚟,但發現有一粒死點,小米應承換比我,但要寄返去北京,你哋話換唔換好,請各 ...

幾多錢?我唔會換,買手機唔會網購

珍珠宮

國民生產總值:44023

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2015xmas

小米官方香港都有,仲包送埋上門, 點解要淘?不過問題不大就免煩算數

伯爵府

momobunny 發表於 16-10-18 13:44
多謝你的回應,死點喺近下方中間位置,好細粒,原本佢貼咗個膜就睇唔到,撕開後就見到,但要運手機返大陸好 ...

要退回真係只有去深圳寄,天貓旗艦店買嘅都可靠,會換返畀你嘅。

你買嘅型號係香港無架?其實内地網購手機無問題,選擇多好多,我買過十部八部,屋企人全部用我喺内地網購嘅手機,平靚正。

大宅

回覆 lyh80115 的帖子

我買紅米 note 3 白色,因香港冇白色賣,我又鍾意白色,所以先淘,諗住又唔係好貴,RMB999,所以試吓,點知有一粒死點,宜家煩緊好唔好自己拎上羅湖寄....

大宅

不如比相你哋睇吓...

大宅

死火喇,唔記得點POST相

伯爵府

momobunny 發表於 16-10-18 18:26
回覆 lyh80115 的帖子

我買紅米 note 3 白色,因香港冇白色賣,我又鍾意白色,所以先淘,諗住又唔係好貴, ...

我會去換,可能對住佢兩三年……花啲車費、時間都想搞掂佢。

去開深圳寄貨,介紹間餐廳你嘆下,好好食,地方大又好坐,就喺會展中心站,福田口岸坐2個站,坐地鐵回程有港鐵特惠站平3蚊。
Deli&Leisure悠乐,★★★★,¥93/人,市中心区 东南亚菜,排号,WIFI,停车,福华三路皇庭广场L1-5/6号铺 http://dpurl.cn/m/s21119485

大宅

引用:+本帖最後由+lyh80115+於+16-10-18+19:53+

原帖由 lyh80115 於 16-10-18 發表
我都係咁諗,一部手機我起碼用3年或以上,請問到深圳寄貨,速遞公司係咪喺羅湖城?驚搵唔到,順豐好定中通好啲?謝謝。

伯爵府

momobunny 發表於 16-10-18 21:28
我都係咁諗,一部手機我起碼用3年或以上,請問到深圳寄貨,速遞公司係咪喺羅湖城?驚搵唔到,順豐好定中通 ...

羅湖城對面,上1層近kfc有順豐。用順豐啦,雖然貴,但係佢最快,免得夜長夢多。

大宅

引用:Quote:momobunny+發表於+16-10-18+21:28+我

原帖由 lyh80115 於 16-10-19 發表
羅湖城對面,上1層近kfc有順豐。用順豐啦,雖然貴,但係佢最快,免得夜長夢多。
...
好的,我都諗住用順豐,夠快,謝謝意見。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎