34週胎盤低,bb唔調頭,做運動有用嗎? - 懷孕前後 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

懷孕前後 今日: 117|主題: 60841

34週胎盤低,bb唔調頭,做運動有用嗎?

大宅

國民生產總值:1103

請問如在床上趷高屁股,對佢調頭有幫助嗎?
我都係聽老人家說。但我又怕危險,唔敢做。

王國熱話
陳李張黃何歐周胡馬麥, 4字詞順序接, 可同...
新顏色接龍
花,草,菜,樹,葉,接龍
粥粉麪飯米河麥, 接龍

複式洋房

國民生產總值:327

我當初32週未調有做,感覺做左2-3次 BB 就調左。
之後再檢查真係調左
不過你胎盤低最好問下醫生意見先。
祝順利!

大宅

國民生產總值:2178

Yauorma 發表於 16-10-18 13:17
...

做yoga, 不過下次都係早少少做定

大宅

國民生產總值:2534

回覆樓主:

胎盤低應該盡量唔好郁,唔出街同唔好有大動作,仲做運動? 一流血可以流好多,流到要即刻開刀早產。醫生無同你講咩? 同埋胎盤低多數本身都要開刀,除非好輕微,調左頭都可能順產唔到。

翡翠宮

國民生產總值:75833

BB防敏心得分享勳章

最好請教專業人士意見,唔好聽講喇。

大宅

國民生產總值:2940

Yauorma 發表於 16-10-18 13:17
...

我差不多36週先調,多啲側訓,側訓可以俾到大啲空間bb去轉,我個時醫生有建議我做貓式,不過你胎盤低,問清楚醫生好啲

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.