用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

樓市動向 今日: 41|主題: 53831

[討論] 宜家仲有冇人會投資車位

子爵府

國民生產總值:10320

成百萬一個車位

王國熱話
^0^相聚一刻談天室Part29^0^
佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一齊講...
有冇美劇推介?
牛棚吹水站~離開這一刻感覺不會忘記~part12...

大宅

國民生產總值:2629

個車位仲貴過部車,曾經有諗過投資,但諗完就算, 始終唔係必須品,拎筆錢買樓仲好。。。

大宅

國民生產總值:2819

ms_maybb 發表於 16-10-18 15:04
個車位仲貴過部車,曾經有諗過投資,但諗完就算, 始終唔係必須品,拎筆錢買樓仲好。。。 ...
agree

大宅

國民生產總值:3909

ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

遲左1步,炒起哂,痴哂線。

想認識多啲屯門友

男爵府

國民生產總值:6727

HAPPY_YY 發表於 16-10-18 13:37
成百萬一個車位

如非自用,純投資。只計一條簡單數,淨回報只得番2釐,基本上好難找買家接手。

暫時我見很多淨回報已很低,所以本來暫不考慮再入。

男爵府

國民生產總值:7259

2015xmas

最近有單新聞, 一個月賺左過百萬

http://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20161017/00204_001.html

供應稀少 短炒頻獲利
二手成交方面,她指出,由於放盤極少,將軍澳南一帶屋苑每月只錄零星車位二手成交,現時天晉的二手車位放盤叫價一般由約180萬至逾200萬元不等。

同時,即使發展商推售車位定價進取,但仍造就不少短炒獲利個案。新世界發展(00017)旗下北角柏傲山今年屢錄車位癲價短炒個案。屋苑一個雙號車位早前以410萬元摸出,創屋苑新高紀錄,原業主購入價僅約290萬元,持貨短短約一個月帳面速賺約120萬元。

大宅

國民生產總值:2978

早幾個月買入
有4.2 厘回報

大宅

國民生產總值:4383

JOJA 發表於 16-10-18 22:00
如非自用,純投資。只計一條簡單數,淨回報只得番2釐,基本上好難找買家接手。

暫時我見很多淨回報已很低 ...
我朋友4月時買個二百五十萬車位,買咗之後成日有人叫佢賣,
一個月後加多90幾萬賣出上埋報紙同區最貴。
supply 細 demand 大 仲要好多有錢人。
真係愈升愈有。

大宅

國民生產總值:4383

tommyxsarah 發表於 16-10-20 13:43
早幾個月買入
有4.2 厘回報
幾好回報喎。可以講在哪區嗎?

大宅

國民生產總值:2978

EQ 發表於 16-10-20 13:56
幾好回報喎。可以講在哪區嗎?

港島東 小西灣

珍珠宮

國民生產總值:40762

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我而家情願買車位好過買樓
租樓比人煩得多, 有野壞要整, 租客搬又要執吓D牆和地, 又一筆。
租車位簡單得多, 又唔洗報税
新樓車位比例力極少, 唔怕冇人租。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎