用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1729|主題: 868667

百度雲50萬帳號被盜 用戶雲端文件全變A片

子爵府

國民生產總值:12799

http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/ ... 1018_05011_001.html

暈。。。

翡翠宮

國民生產總值:95468

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:百度雲50萬帳號被盜 用戶雲端文件全變A片h

原帖由 沙崙玫瑰 於 16-10-18 發表

大獲~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

彩鑽殿

國民生產總值:800000

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

唔係啩

子爵府

國民生產總值:13014

畀面勳章

象牙宮

國民生產總值:239501

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

國民生產總值:70639

大宅

國民生產總值:3781

冇留底就慘了

複式洋房

國民生產總值:118

回覆樓主:

咁大獲?!?!

別墅

國民生產總值:734

saysaysay 發表於 16-10-18 14:30
咁大獲?!?!

子爵府

國民生產總值:11995

D 黑客好無聊

男爵府

國民生產總值:7480

環保接龍勳章

Happy Everyday      

珍珠宮

國民生產總值:42717

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

沙崙玫瑰 發表於 16-10-18 14:06

http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/ ... 1018_05011_001.html

伯爵府

國民生產總值:17984

回覆樓主:

大陸真係乜都得

子爵府

國民生產總值:12992

畀面勳章

A片,正嗎?

伯爵府

國民生產總值:15365

網路世界
有備份是常識吧

子爵府

國民生產總值:13060

之前有個討論post雲端備份既post
叫過jm唔好用百度 係都唔聽 宜家證實左了

男爵府

國民生產總值:6647

回覆樓主:

叫老公上去睇下有咩AV先

伯爵府

cc_tse 發表於 16-10-18 16:21
之前有個討論post雲端備份既post
叫過jm唔好用百度 係都唔聽 宜家證實左了 ...

之前 Apple cloud 都出事,明星私照流出

但係係用戶保安問題啊

bosch    發表於 16-10-18 16:46

伯爵府

原來又係用戶唔識安全意識

於是先從網絡獲知取得帳號的方法,後在QQ群組發布購買「個性數據」(已遭洩露的帳號密碼,例如網民註冊的網絡遊戲、郵箱、各大網站的帳號和密碼)。隨即有網民回覆「1元可購買1萬條帳號密碼」,於是胡某以100元購買了100萬條帳號密碼,一年內就買了500萬條「個性數據」。

隨後胡男把「個性數據」輸入「撞庫」軟件,使用有關數據登錄百度網站,篩選出逾50萬條可登錄的帳號和密碼。

珍珠宮

國民生產總值:31583

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎