自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

事實真係有好多人樣貌比真實年齡細喎,講真話都要俾人話虛偽,好無辜!

公爵府

回覆樓主:

女人好麻煩,成日都中意人地估細佢超過八年。以前有個同事明明大過我,但人前人後都中意話我大過佢,無論個樣同真實都係,我就是旦,反正個仔都咁大,無謂同你計較。

有時都有人會估細我幾年,我又無乜感覺,都就快停經仲唔認老咩!

公爵府

願我能 發表於 16-10-18 23:01
事實真係有好多人樣貌比真實年齡細喎,講真話都要俾人話虛偽,好無辜!
...

有好多人係驟眼睇似細過真實年齡,但女人一過三十後,其實都唔難睇得出,眼神表情最唔聽駛。

男爵府

rean_chau 發表於 16-10-18 23:13
有好多人係驟眼睇似細過真實年齡,但女人一過三十後,其實都唔難睇得出,眼神表情最唔聽駛。
...

廿幾歲那種皮膚緊緻,和朝氣,和3x 幾歲那種介乎年青和中年的過渡並帶有一種成熟,是不同的。
有時以為自己好後生,但拍埋2幾歲度,又明顯看到分別

公爵府

ljhy10 發表於 16-10-18 22:55
Agree!!!!!! 有些人真的天生baby face, 只要後天保養得宜,皮膚keep得好,無眼紋、虎紋,加上髮型,看起來 ...

我家姐大我五年冇生小朋友
基本上所有人都以為我係家姐
最恐佈佢已經四十幾佢個樣絕對看不出
世界上真係有童顔ga

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

街市呀姐個個呀叔都叫靚仔

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

先生小姐 發表於 16-10-18 15:37
但我有個親戚去馬會買六合彩,職員唔俾人,要check身分證。佢已經三十幾歲,個仔都十幾歲。依個應該唔會係 ...
我20幾果年入馬會都比人揸過身份證,當時一啲開心都無,心諗,窒頭窒勢,唉!今期實無得中!

侯爵府

嗯...我諗比較下差唔多年紀嘅人就會知自己算唔算得後生,我去賭場都俾人查身分證,但真心我唔覺我個樣未夠21咁誇囉,但又唔查我個fd, 正常應該查晒所有人架嘛。。。不過應該係d黑人唔識分中國人嘅樣係幾多歲

男爵府

開心吸收勳章

我屋苑有個好煩嘅鄰居阿姨(成日續層敲門,叫人投訴屋苑管理),有次我同老公喺樓下撞見佢,佢即抆住我哋講,你哋話我keep 得係咪好好,係咪唔似60?我老公目無表情答佢:「唔似⋯⋯似70!」

珍珠宮

回覆:成日有人話自己睇落後生過真實年紀

對號入座

大宅

回覆:成日有人話自己睇落後生過真實年紀

如果有人讚我靚,有女人味,新潮,皮膚靚,我會仲開心過估細我年紀,因為我成日覺得童顏係等於唔靚,好似林姍姍咁!

伯爵府

good_pig 發表於 16-10-18 21:38
我又覺得講得太細就太OVER..

成日話人地似兩姐妹.....可能人地想講個女生得老
這情況見過, 有男性朋友約50age同家人 在街撞到同事, 之後在公司講話佢老婆咁後生, 其實個果係佢個女, 90後。係佢個女成熟, 男人又襟老, 互相拉近年距。

男爵府

回覆樓主:

咁你唔比有d人天生童顏咩,唔一定係客氣說話

我有個親戚(5X近60歲),巳抱埋孫,但外表好young,長頭髮T恤牛仔衭身裁又fit,有次地鐵站因貧血暈暈地,坐响到地鐵站等職員唔知係call白車定急救時,聽到個職員用對講機話:有名年約30歲女士暈咗…………,我親戚聽到開心到幾想笑出來,我估地鐵職員冇必要講客氣說話卦

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我要快樂 發表於 16-10-19 01:56

我有個親戚(5X近60歲),巳抱埋孫,但外表好young,長頭髮T ...

暈咗都笑醒

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我要快樂 發表於 16-10-19 01:56

我有個親戚(5X近60歲),巳抱埋孫,但外表好young,長頭髮T ...

你親戚聽到即刻精神晒!白車都唔使call la

子爵府

反映幾多女人自信低 對皮相幾咁膚淺

natjosejim    發表於 16-10-19 10:23

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

覺得人地講真果d……
係咪自己生得矮小,
成個細路咁咋?

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

水晶宮

阿伯叫叔叔、叔叔叫哥哥、哥哥叫細佬、男孩叫B仔!你𢤦的、哈哈!!
自由太多會令世人失去平衡

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:good_pig 發表於 16-10-18 21:38 我

原帖由 karenkatte 於 16-10-19 發表
這情況見過, 有男性朋友約50age同家人 在街撞到同事, 之後在公司講話佢老婆咁後生, 其實個果係佢個女, ...
我有朋友成日比人認錯係佢阿媽

子爵府

baby_jkk 發表於 16-10-19 07:24
你親戚聽到即刻精神晒!白車都唔使call la

我睇到你個comment笑左出黎

首頁

尾頁

跳至