嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

B b 現在3 個月, 除左夜市叫做肯訓教, 其餘時間都好小訓, 唔係喊就係摟計! 自己玩既時間都會安靜d 但唔耐維持幾個字左右, 可以點做?想同佢見見兒科醫生, 有邊間推介? 想了解返b b 咩事同埋是什麼問題?

謝謝!
回覆 lemonlemoncc 的帖子

Hello lemonlemoncc ,BB 似唔似有唔舒服? 有冇肚仔漲漲實實? 成日喊係最近先係咁?

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

子爵府

Yvonne註冊護士@牛欄牌 發表於 16-10-19 17:01

Hello lemonlemoncc ,BB 似唔似有唔舒服? 有冇肚仔漲漲實實? 成日喊係最近先 ...

經常都係禁
有餵肚風水, 同按肚
有脹實, 一時時啦

媽咪有幫BB 按肚做得好好呀,肚風水雖然幫到減少到部分肚風,但都唔能夠完全清除。 不如試下餐前除左按肚仔耐少少,一日按幾次,再加埋掃完風先食奶,胃口會好D 架。食完奶試下抱直BB 趴係您膊頭,深長咁喺背脊掃上去,好多BB 都鍾意呢種掃風方法架。如果都冇改善,建議同BB 睇睇醫生,睇下肚風水份量有冇需要調較。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

首頁

尾頁

跳至