用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 629|主題: 869976

鏢場老闆非禮女客判社服令 官讚被告有生意頭腦  

大宅

國民生產總值:4685

【星島日報報道】22歲少女前年在新蒲崗一個飛鏢會與男老闆談心期間,喝下老闆調配的酒,她之後失去意識,被老闆非禮。少女送院後被驗出血液含有鎮靜劑,內褲及下體亦有男老闆的精液,飛鏢場老闆李潤堅(34歲)早前承認一項非禮罪,今於高等法院被判240小時社會服務令。法官今讚揚被告品格良好,雖然有定罪紀錄,但不是嚴重罪行亦不是積犯。又盛讚被告勤奮、人工高、與朋友開設飛鏢場「有生意頭腦」,不希望判監打擊被告或令其前途毀於一旦,故判社服令處理。官明白240小時社服令不足以反映案件嚴重性,但已是最高時數。

根據事主的創傷報告,事主因被告的行為導致她患上創傷後遺症及抑鬱症。馬永新暫委法官強調,他經過長時間、慎重的考慮才作出判刑。

大宅

國民生產總值:4685

救命! 究竟班法官發生咩事? 定係報紙網站被人入侵亂寫一通?

男爵府

國民生產總值:9573

畀面勳章 2015xmas

如果個法官喝下老闆調配的酒,失去意識,江門亦有男老闆的精液的話,佢仲系咪咁判?

APIGMA    發表於 16-10-18 22:34
good_pig    發表於 16-10-18 22:04
kawai120    發表於 16-10-18 21:48

水晶宮

國民生產總值:51242

畀面勳章 環保接龍勳章

少女送院後被驗出血液含有鎮靜劑,內褲及下體亦有男老闆的精液。
咁都只係判社服令處理。
。法官今讚揚被告品格良好--->(品格良好會非禮人架?)
但不是嚴重罪行亦不是積犯。----->(咁都唔算嚴重)
又盛讚被告勤奮、人工高、與朋友開設飛鏢場「有生意頭腦」----->(同單案有關係嗎)
不希望判監打擊被告或令其前途毀於一旦。(咁對事主嘅打擊呢)

子爵府

國民生產總值:10152

2015xmas

mowaiyan11 發表於 16-10-18 15:31
【星島日報報道】22歲少女前年在新蒲崗一個飛鏢會與男老闆談心期間,喝下老闆調配的酒,她之後失去意識,被 ...

吓,其實有埋精液係下體, 請問有冇搞到?

咁係咪應該係強姦?

因為有生意頭腦唔想佢前途盡毀先咁判? 但女方有創傷後遺症仲抑鬱喎,咁女方無前途盡毀嗎? 唔駛理女方感受? 男嘅做錯事, 有生意頭腦就唔駛坐監?

男爵府

國民生產總值:5595

回覆:鏢場老闆非禮女客判社服令 官讚被告有生意頭腦

到底依家D人點分黑白

伯爵府

國民生產總值:19377

呢排攪咩呀

大宅

國民生產總值:4958

動物勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆:鏢場老闆非禮女客判社服令 官讚被告有生意頭腦

咩野世界

象牙宮

國民生產總值:240051

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

國民生產總值:11246

回覆樓主:

個法官讚到佢咁好,判240小時社會服務令真係好嚴重喎。
我都想知,而家香港係咪淨係得社會服務令一個刑罰。

伯爵府

國民生產總值:18053

醒目開學勳章 畀面勳章

個法官咁判絕對有問題,
被告落藥非禮喎,
有預謀犯案,
社會服務令???

水晶宮

國民生產總值:51989

個法官is dirty ...

水晶宮

國民生產總值:53117

家龍mA 發表於 16-10-18 15:39
少女送院後被驗出血液含有鎮靜劑,內褲及下體亦有男老闆的精液。
咁都只係判社服令處理。
。法官今 ...

法官係唔係印度籍改左個中國名?
咁似去鬼左印度嘅

子爵府

國民生產總值:13103

畀面勳章

大家男人,明既<====可能個官心聲

子爵府

國民生產總值:10026

樂桃猴年勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

calvin1230hk 發表於 16-10-18 02:45
個法官讚到佢咁好,判240小時社會服務令真係好嚴重喎。
我都想知,而家香港係咪淨係得社會服務令一個刑罰。 ...
仲有庭外和解

法官唔駛審

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

子爵府

國民生產總值:14105

育兒性格勳章 畀面勳章

女方有創傷後遺症仲抑鬱喎

good_pig    發表於 16-10-18 22:12

伯爵府

國民生產總值:18563

伯爵府

國民生產總值:16377

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

mowaiyan11 發表於 16-10-18 15:31
【星島日報報道】22歲少女前年在新蒲崗一個飛鏢會與男老闆談心期間,喝下老闆調配的酒,她之後失去意識,被 ...

有生意頭腦就可以為所欲為!!! 個法官人性扭曲!! 以後有女仔遇害都唔使搵法官判啦!!!

子爵府

國民生產總值:10026

樂桃猴年勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

馬永新暫委法官
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

伯爵府

國民生產總值:18326

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

宜家d人食野好似唔駛俾錢,犯法唔駛坐監咁.... 律政師應該要上訴!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎