用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1031|主題: 870145

(朋友故事)咁算唔算精神上出軌?  

大宅

國民生產總值:2585

響佢結婚前,曾經有兩段認真曖昧過關係。
一個仲有keep contact,同呢個男仔一直曖昧左兩年,突然失去聯絡,之後佢又因為同第二個女仔有左,所以就結左婚。
一個以家就完全無再聯絡,但fb間中都會見到近況。
當佢同c6一有矛盾或爭吵,就會懷念曖昧果段關係,又會經常拎佢c6暗地裡比較。
以佢話我所知,一個係成功左既商人,一個係專業會計師。佢c6應該月入萬幾至二萬呱。
我覺得佢已經係算出軌,因為個心成日諗住第二個人,但佢話咁樣只係算懷念。其實算唔算呢?我個fd自己會睇回覆啦

水晶宮

國民生產總值:69050

回覆:(朋友故事)咁算唔算精神上出軌?

比較唔代表出軌架喎,人會比較都好正常,特別係ex,可能會諗如果當初係同ex結婚會點,但唔代表依家仲想同ex結婚丫

子爵府

國民生產總值:14413

唔算喎.....呢D好多人都有諗啦

象牙宮

國民生產總值:231604

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2016夢想成真 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

唔算

大宅

國民生產總值:3252

回覆樓主:

唔算啦
佢係仲鍾意果個人就話啫

就咁睇應該都只係比較

珊瑚宮

國民生產總值:100393

回覆樓主:

唔算啦,又唔係有咩聯絡,又無繼續交往

大宅

國民生產總值:2033

回覆樓主:

梗係唔算喇,未見過大蛇疴屎

侯爵府

國民生產總值:21646

回覆樓主:

懷念係因為曖昧期就完左,如果當時再深一步未必會懷念,你朋友係要懷念而唔係對方,話佢思考出軌不如話佢尋求安慰。

子爵府

國民生產總值:13058

回覆樓主:

吾算

瑪瑙宮

國民生產總值:128938

畀面勳章 2015xmas

回覆:先生小姐 的帖子

唔算出軌,只係可能有D概嘆啫

子爵府

國民生產總值:13105

畀面勳章

睇下咩人咩標準,有d伴侶覺得已經係,要鼎痰罐跪玻璃發毒誓了!!

翡翠宮

國民生產總值:95756

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:比較唔代表出軌架喎,人會比較都好正常,特

原帖由 李豆豆 於 16-10-18 發表
比較唔代表出軌架喎,人會比較都好正常,特別係ex,可能會諗如果當初係同ex結婚會點,但唔代表依家仲想同ex ...
嚴格來講,是心有不甘吧~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

國民生產總值:95756

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:懷念係因為曖昧期就完左,如果當時再深一步

原帖由 skyfree333 於 16-10-18 發表
懷念係因為曖昧期就完左,如果當時再深一步未必會懷念,你朋友係要懷念而唔係對方,話佢思考出軌不如話佢尋 ...
對 ~

妳朋友懐念的不是感情,而係對方的收入~ :imoney:

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

國民生產總值:32567

回覆樓主:

你最後個句你朋友自己會睇回覆咩意思

伯爵府

國民生產總值:15383

2015xmas

唔算啦, 回憶吓啫~

複式洋房

國民生產總值:268

唔算

複式洋房

國民生產總值:268

唔算

子爵府

國民生產總值:13780

大廚勳章 陪月勳章

咁都算出軌的話,
好多人要浸豬籠了

大宅

國民生產總值:2952

唔算,佢單方面之麻

珍珠宮

國民生產總值:38060

我覺得唔算喎!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎