用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 67|主題: 23640

初生打側睡問題?

子爵府

國民生產總值:12180

阿仔20日大, 因為鼻塞問題, 99就建議幫佢打側睡(背後用毛巾墊高), 初生成晚咁樣打側睡有冇問題呢?有冇BB都試過?

男爵府

國民生產總值:6316

回覆樓主:

我囡成日嘔奶,陪月都咁建議樣訓,上網睇過下,又冇話唔好

大宅

國民生產總值:1136

我怕佢因為已經打側咗再撐手撐腳時出意外

別墅

國民生產總值:806

BB啲手仔喜歡舉高,都要睇緊一些

子爵府

國民生產總值:12180

love-momo 發表於 16-10-18 17:01
我囡成日嘔奶,陪月都咁建議樣訓,上網睇過下,又冇話唔好
阿仔嘔奶就少D, 但係佢成日有鼻水, 好影響睡眠

男爵府

國民生產總值:8158

我有時掃風掃唔出,我都會打側BB訓,等佢嘔奶都唔會有危險,醫院D姑娘教既。

侯爵府

國民生產總值:22493

咁樣訓一段時間就得喇,如果成晚咁訓會唔會唔舒服?

男爵府

國民生產總值:6316

RubyYu07 發表於 16-10-19 19:53
我有時掃風掃唔出,我都會打側BB訓,等佢嘔奶都唔會有危險,醫院D姑娘教既。
...

我陪月都係咁講

洋房

國民生產總值:80

我個女係醫院成日嘔奶姑娘都係叫我打側佢訓, 基本上初生果陣都係側側地訓
反而仲好D, 手腳果D佢都唔會點郁

複式洋房

國民生產總值:275

我仔40日大,嘔奶我都係打側比巨訓
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎