用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 8|主題: 12375

吽牙瞓得差

大宅

國民生產總值:1120

呢2日仔仔夜晚3,4點就醒左唔肯瞓,合埋隻眼係咁喊,喊到成身滾哂出哂汗,跟住要抱好耐先瞓返係咪吽牙都會瞓得差??有咩辦法舒緩到架呢??

侯爵府

國民生產總值:22349

唯有等牙仔出完...

侯爵府

國民生產總值:23891

呢段時間冇辦法,特殊時期

複式洋房

國民生產總值:141

我個女就黎9個月大,呢個星期都係咁,瞓瞓下狂喊,攪好耐先肯瞓返,隔左一陣又喊過,仲以為佢日頭玩得開心得濟夜晚發惡夢,我畀過珍珠未、7星茶佢飲(諗住令佢安神好瞓啲)

複式洋房

國民生產總值:413

我個都係咁,為左想佢瞓得好跟左我瞓大人床,而家甩唔到身

水晶宮

國民生產總值:54754

俾個牙膠放係冰箱,涼涼哋幫佢舒緩牙肉痛

大宅

國民生產總值:1120

Y_LING_22 發表於 16-10-19 12:58
我個都係咁,為左想佢瞓得好跟左我瞓大人床,而家甩唔到身
我都諗緊, 一齊瞓BB應該會好瞓D

複式洋房

lukaluka 發表於 16-10-19 14:52
我都諗緊, 一齊瞓BB應該會好瞓D
千萬唔好做傻事呀

洋房

國民生產總值:74

Y_LING_22 發表於 16-10-19 14:55
千萬唔好做傻事呀

如果佢朝早5點幾醒左,我抱佢去大床,又會唔會令佢太依賴?

複式洋房

siuhung28 發表於 16-11-6 19:28
可以既瞓返 bb 床,bb 而家就算瞓著左抱落 bb 床發現唔同左即刻喊呀

別墅

國民生產總值:908

siuhung28 發表於 16-11-6 19:28

我個仔最近都係咁,哞牙仔,每朝3,4點左右就喊,我一開始就抱埋佢上大床瞓係度俾人奶佢飲
過咗成2個星期都係咁,3,4點就喊,抱佢上大床飲人奶,覺得唔對路,怕佢成習慣,所以就試吓唔放佢上大床
今朝3,4點佢喊,我老公起身拍佢,我即叫老公俾咗奶咀佢,佢都繼續喊,我叫老公俾我,我一攬住佢就收聲,唔知佢係咪以為自己飲緊人奶,佢收聲後等咗陣就抱返落床仔都無事

大宅

國民生產總值:1726

回覆樓主:

我仔6個月大都出牙,但完全唔好奶咀…………
家有萬樂

大宅

國民生產總值:1702

mi11126 發表於 16-11-13 21:39
我仔6個月大都出牙,但完全唔好奶咀…………

我個仔四個幾月吽牙,俾奶咀佢唔食,當牙膠咬
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎