用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 34|主題: 23631

好攰好攰

大宅

國民生產總值:1104

B女半個月大,一直好容易就喊,一喊就嗌破喉嚨甘喊,隔離屋都問點解bb甘恶(聽左好難過,自己bb比人甘講), 依家日間由用樽喂已經可以变成埋身喂,基本長已經減省左好多功夫,同bb喊餓都可以盡快滿足距同止左啲喊聲先,但bb掃风成日都晍er, 已經有抱一陣先放床了,但都好多時嘔奶連同打c egg, 打c egg 打好耐,跟著又嗌破喉嚨甘喊,有時好地扡見距係床仔眼光光,諗住望距一陣,但過一陣距就变面,谷到块耐好紅,跟住就嗌破喉嚨甘喊,但明明啱先喂完奶冇一個鈡,換完片。。。。我好攰吖,因為真係一聽到喊声就好驚,有曉真係望都愧望距,好怕距下一秒爆喊。。。。

複式洋房

國民生產總值:428

jarjarjar 發表於 16-10-18 17:59
B女半個月大,一直好容易就喊,一喊就嗌破喉嚨甘喊,隔離屋都問點解bb甘恶(聽左好難過,自己bb比人甘講), 依 ...

媽咪加油呀 滿咗月會好好多架 bb仲未習慣 下次喊試下開風筒 D聲似響肚入面 佢會有安全感

侯爵府

國民生產總值:22449

一開始真係好難適應架,加油

別墅

國民生產總值:602

B女半個月大,一直好容易就喊,一喊就嗌破喉嚨甘喊,隔離屋都問點解bb甘恶(聽左好難過,自己bb比人甘講), 依 ...

可以搵屋企人幫吓手嗎?少少時間都好,等自己可以休息一下。

我個女細嗰時都係勁喊,一喊就嗌到見到喉嚨,成層樓嘅人都聽到,夜晚仲勁,鄰居見到都話乜喊得咁大聲架。不過鄰居都體諒,過年仲俾阿B利是,我諗你鄰居都冇惡意嘅,唔好放係心上。

嗰時好在我父母有幫我手,因為阿B勁黏身,一放低就喊,所以大家輪流抱,同埋開抽油煙機聲俾佢聽,係好D。到佢兩個幾月戒咗夜奶就冇咁辛苦,佢再大D可以同你互動就會覺得咩都值得。你而家最好搵人幫手,自己休息好D先有奶。加油!

水晶宮

國民生產總值:54816

你要加油啊,未搵到湊B嘅方法,就會特別辛苦

侯爵府

國民生產總值:24109

一開始未有咁快適應同習慣
媽咪BB都要加油~~

複式洋房

國民生產總值:109

試下用布將佢包緊D

大宅

多謝jm們安慰我,雖然真係好辛苦好難挨,但始終係自己骨肉,休息過後會繼續照顧好距的

水晶宮

國民生產總值:61758

都系多D安撫BB,我覺得湊初生BB真系好攰。大家加油吖。

子爵府

國民生產總值:12168

阿仔都一樣,有時都湊到好唔開心, 抱極都唔收聲

男爵府

國民生產總值:6310

回覆樓主:

我囡岩滿月,完全明白你,一到夜晚扭計果陣真係好攰,但有時見佢笑又好甜,希望快d捱過啦

複式洋房

國民生產總值:284

加油媽媽,我好想阿b快d大,初生我都湊到好吃力

複式洋房

國民生產總值:110

我的B仔都未滿月,都是一喊就唔收聲…希望滿月後好d…大家一同努力!加油!

大宅

千層浪 發表於 16-10-21 19:34
加油媽媽,我好想阿b快d大,初生我都湊到好吃力

係吖,日日都盼快啲大快啲大。。。

大宅

littlepiggy_c 發表於 16-10-21 20:20
我的B仔都未滿月,都是一喊就唔收聲…希望滿月後好d…大家一同努力!加油!
...

加油,媽媽
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎