用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 10|主題: 10900

越大越難換片

大宅

國民生產總值:1953

而家同佢瞓低換片片o個時就係咁喊,郁身郁勢攪對抗無時停,都唔知佢喊乜,根本好難一個人同佢換到片都唔知點搞好?!

大宅

國民生產總值:2123

回覆:越大越難換片

我囡都唔肯換,成日想爬起身,不過搵啲嘢比佢玩住,都可以有一陣定定地

侯爵府

國民生產總值:22493

所以一定要快手

水晶宮

國民生產總值:54866

所以就要快,俾D玩具佢玩,分散注意力

侯爵府

國民生產總值:24151

亞囡有段時間都系咁啊
所以就一定要快手~

翡翠宮

國民生產總值:92020

整得佢唔舒服就喊,手腳快就冇咁難換

水晶宮

國民生產總值:61790

系吖,我大B果陣都系,換片就要快,好快打戰咁。

洋房

國民生產總值:93

我囡囡都係唔肯換片 我哋盡量快手換

大宅

國民生產總值:1136

我個都喺

伯爵府

國民生產總值:17078

講真,快手都冇用,因為一聽到換片已經走到老遠。次次都要又呃又氹半個鐘,好_攰。只希望佢快啲戒片,不過可能有排。而家歲幾,就算大咗便都唔肯換。

大宅

國民生產總值:1988

EstrellaDamm 發表於 16-10-19 17:25
講真,快手都冇用,因為一聽到換片已經走到老遠。次次都要又呃又氹半個鐘,好_攰。只希望佢快啲戒片,不過 ...

無錯,我仔自識反身已唔會訓定換片,識企後都係企係度換嘅,呢幾個月對換片超級抗拒,一除已經跑到好遠,又跳上床,仲要發脾氣唔比你換,每換一次都要搞好耐(係勞氣同tum好耐) 我都好想佢快D介片,佢而家歲半
我成日聽其他父母講換片係訓係度,我好耐都未試過

男爵府

國民生產總值:8122

Christine_L 發表於 16-10-18 18:25
而家同佢瞓低換片片o個時就係咁喊,郁身郁勢攪對抗無時停,都唔知佢喊乜,根本好難一個人同佢換到片都唔知 ...

我個仔都係咁樣,好難同佢換到片,成日要翻起身。因為實在好難控制。所以我就換學習褲比佢著,相對比較容易著。

複式洋房

國民生產總值:346

Christine_L 發表於 16-10-18 18:25
而家同佢瞓低換片片o個時就係咁喊,郁身郁勢攪對抗無時停,都唔知佢喊乜,根本好難一個人同佢換到片都唔知 ...

比学习裤拒穿

複式洋房

國民生產總值:410

我兩個女都係,換片好似打扙咁,我加咗學習片俾佢哋,可以企喺度換。出街就用返普通片,唔駛除鞋。

別墅

國民生產總值:787

ProAbsorb勳章 動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章

一邊換片一邊同佢講野分散注意力,呢招好有效,一系好似我咁轉著學習褲,我特別鐘意h牌,夠彈性,一穿就搞掂

大宅

國民生產總值:1356

趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 動物勳章

chingch 發表於 16-10-19 21:24
無錯,我仔自識反身已唔會訓定換片,識企後都係企係度換嘅,呢幾個月對換片超級抗拒,一除已經跑到好遠, ...
咁佢而家著片定學習褲?我個B都就歲半,一瞓喺度著片就唔合作,但著學習褲就好肯遞腳穿褲仔

大宅

國民生產總值:1988

親親小孩子 發表於 16-10-20 11:48
咁佢而家著片定學習褲?我個B都就歲半,一瞓喺度著片就唔合作,但著學習褲就好肯遞腳穿褲仔
我仔著學習褲有一段時間,佢係不論尿片或學習褲,什至係衫/褲都唔鍾意著好難搞,都唔知佢點解甘抗拒,每次都逃脫或扭計,tum/鬧都無用。

大宅

國民生產總值:3703

幾大呀依家,我仔歲半前有段時間係好難換,成日要爸爸幫埋手,但過左幾個月又好返。

我當時轉了拉拉褲,依家反而用返貼果啲尿片啦。

希望妳都順利渡過

大宅

國民生產總值:1450

你bb幾大?我女試過係甘,不斷掙扎,唯有同佢講要乖乖,某程度都要用暴力,我女再大d1歲到就乖乖俾人換。

複式洋房

國民生產總值:182

回覆樓主:

著學習褲。我女未够一歲就已經著拉,著尿片佢吾肯好好訓低
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎