親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

少女峯適合帶小朋友去嗎?如果去, 要預幾多日?瑞士是否有温泉?

大宅

回覆 luplup 的帖子

好正wor!避開peak season

複式洋房

enjoy your trip

男爵府

luplup 發表於 16-10-18 18:32
我來年6月會帶小朋友(9、11歲)去歐洲旅行, 機票Milan入Zurich出, 玩9-10天, 請問行程可怎樣安排?
麻煩哂!
...

6月唔洗返學?

珍珠宮

luplup 發表於 16-11-21 15:44
唔該哂 Ononluk, 請問Genoa, Lugano同Lucerne有啲乜嘢玩?

熱拉亞係海港城市,有古船丶aquarium, 亦可經此地去五漁村(好靚)

我無去過瑞士義語區,只知Lugano 係出名旅遊地點。Lecurn 亦係出名旅遊點,可以一日遊golden round trip

大宅

luplup 發表於 16-10-18 18:32
我來年6月會帶小朋友(9、11歲)去歐洲旅行, 機票Milan入Zurich出, 玩9-10天, 請問行程可怎樣安排?
麻煩哂!
...

可以嘅話去意大利同瑞士邊境 como 個湖好靚。。。

大宅

回覆樓主:

Milan,我都覺得悶,小朋友可能仲悶。Pisa、Venice,甚至Rome睇下教堂、名畫,鬥獸場個D,好似無咁悶
瑞士,唔好介意,我覺得8歲同10歲的小孩唔識欣賞。少女峰當然適合小孩,但六月無雪玩
如果小朋友識法文會覺得無咁悶。
不如你同小朋友睇下旅遊書,睇下他們的興趣同意願。

大宅

luplup 發表於 16-11-22 22:47
$9xxx for 4 tickets

請問邊間airline,超低!

珍珠宮

2018復活節勳章

luplup 發表於 16-11-28 01:08
少女峯適合帶小朋友去嗎?如果去, 要預幾多日?瑞士是否有温泉?
小朋友如果喜歡玩雪或者熱愛大自然,少女峰當然適合。但上少女峰比較貴,去 Titlis 比較平,也較近 Zurich,玩雪亦更加好玩,雖然風景不及少女峰。少女峰、 Titlis 還有不少瑞士的雪山,七八月盛夏陽光普照時都有積雪,六月就更加多雪,話冇雪玩嘅不用理會。如果要滑雪,Saas Fee 在盛夏時都可以滑雪。瑞士的溫泉區在 Leukerbad,幾靚又幾好玩,就是消費比其他國家的溫泉貴。

首頁

尾頁

跳至