用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

網購天地 今日: 192|主題: 57062

[淘寶] 淘寶付款一問

大宅

國民生產總值:1505

請問達人,我支付寶冇認証,係咪用唔到啦?
即係唔可以搵人幫我增值?
代付呢?
咁我冇pps, 係咪只可以用八達通呢?
例如而家,八達通匯率係幾多呀?
謝謝各位賜教。

王國熱話

伯爵府

國民生產總值:17338

Giraffa 發表於 16-10-18 18:49
代付呢?

開個pps,好方便

伯爵府

國民生產總值:15680

Giraffa 發表於 16-10-18 18:49
代付呢?

用八達通都好方便

伯爵府

國民生產總值:16507

回覆樓主:

代付可以呀

大宅

回覆樓主:

多謝各位
咁pps/八達通咪收手續費嘅~
其實對比反匯率大約會唔會貴過1:1.2呢?
我唔識計,應該點計㗎

大宅

回覆樓主:

請問點解手提揀唔到pps 嘅?
而且,用地球瀏覽器直情login唔到
淘寶

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

國民生產總值:10904

回覆樓主:

用「淘寶全球」app,登入後click入「支付寶HK」,再選擇7仔或OK店增值,就會彈個QR code出來,你俾店員嘟個QR code,話俾佢知增幾多錢(港幣),啲錢即時增入戶口,下次拍貨時就可選擇用支付寶HK付款。此方法不用身份認証,按滙率收費,而且不用收手續費(八達通要收手續費)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎