用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4689|主題: 868759

仔女見四大長老問題?  

珍珠宮

國民生產總值:33142

我多數帶子女山長水遠和6299飲茶食飯多,我今天我媽媽責罵6299,為何唔搵次搭出來見啲孫,成日要個新抱一個帶三個山長水遠來搵你地,我同啊媽講,算啦,6299鍾意係咁,之後我啊媽大大聲講,人地6299係長洲,或者係美國都搭返來睇孫,你6299又唔係老,行得走得,上大陸又唔見話遠,懶就懶啦,我等佢俄完先。

大宅

國民生產總值:2772

回覆:仔女見四大長老問題

你媽媽肉赤你辛苦,佢真係好愛你,等佢哦發洩下吧!

大宅

國民生產總值:3317

channba31 發表於 16-10-18 19:06
我多數帶子女山長水遠和6299飲茶食飯多,我今天我媽媽責罵6299,為何唔搵次搭出來見啲孫,成日要個新抱一個帶 ...

你地住近你媽?

水晶宮

國民生產總值:58773

畀面勳章 BK Milk勳章

你媽媽真係好錫你,肉赤你同d細路啫!

珍珠宮

國民生產總值:33837

畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

點山長水遠?

王國長老

國民生產總值:45510

好媽媽勳章 王國長老

我一向都係山長水遠去探老爺奶奶,因為我想住近亞媽,無法子。

珍珠宮

(Samantha) 發表於 16-10-18 19:19
點山長水遠?

香港仔去屯門
搭2轉巴士先到

珍珠宮

國民生產總值:31112

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:仔女見四大長老問題

香港有幾大?我從不敢叫老人家就我。一定係我去搵佢地。

珍珠宮

seaman1982 發表於 16-10-18 19:22

我啊媽係到俄,但我照舊搭車去搵佢地。

水晶宮

國民生產總值:50725

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆樓主:

有乜理叫老人家就你嫁,我明白你媽媽係心痛你,但唔應該咁樣囉

大宅

國民生產總值:3791

X2

我來回合共3.5小時,10幾年都係我帶仔女去探,平均一個月2次。

6299會買餸煮大餐比我地食,我都唔好意思次次佢地搞一個下午。

珍珠宮

黃二少奶 發表於 16-10-18 19:24
有乜理叫老人家就你嫁,我明白你媽媽係心痛你,但唔應該咁樣囉

所以我等我啊媽俄完就算。

大宅

國民生產總值:4100

channba31 發表於 16-10-18 19:23

老人家好的,幾遠都帶小朋友慍左,衰的,住隔離都唔去

大宅

國民生產總值:2780

channba31 發表於 16-10-18 19:21
香港仔去屯門
搭2轉巴士先到

真心覺得遠,要坐成差不多兩個鐘車程,但無辦法,無理由要老人家出嚟,等港島南地鐵通車可能會好啲。

大宅

國民生產總值:3317

對。
我兩兄妹都住得近我媽,媽媽見襯家不時長途來看孫,時時提我地放假要帶仔女去探佢地,減少佢地奔波。而且孫仔上門探,開心之餘,老人係街坊親友亦有面子,家庭和諧好多!

男爵府

國民生產總值:6131

雖然你媽媽心疼你,但我覺得可以教小朋友尊敬長輩。我都想佢大過唔會嫌遠唔理我,或者要行動不便咁出去探先見到自己的子女什至孫

大宅

國民生產總值:4946

channba31 發表於 16-10-18 19:06
我多數帶子女山長水遠和6299飲茶食飯多,我今天我媽媽責罵6299,為何唔搵次搭出來見啲孫,成日要個新抱一個帶 ...

你係乖心抱,會特登帶小朋友去見爺爺麻麻 你媽媽心痛你又係愛你嘅表現,我想你一定係孝順女啦! 唯有好女兩頭暪 多d係媽媽面前講下6299錫你嘅野!

大宅

國民生產總值:4946

IamKitty 發表於 16-10-18 19:31
老人家好的,幾遠都帶小朋友慍左,衰的,住隔離都唔去

侯爵府

國民生產總值:23151

回覆樓主:

點都係後輩搭車去探老人家架啦,無理由叫老人家搭幾個鐘頭車黎睇孫嘅

珍珠宮

國民生產總值:32098

channba31 發表於 16-10-18 19:23

好女兩頭瞞、做唔出叫6299黎探孫、聽完就算。
不過好老實、感情一般、我做基本一周一次咋、再密就唔會。

wcpcelia    發表於 16-10-19 08:37
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎