用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 207|主題: 117158

[日本] 3月份去日本邊度好玩d???

珍珠宮

國民生產總值:41000

只會2公婆去, 所以唔需要去d兒童遊覽地方。浸溫泉可以, 遊水都無問題, shopping唔會介意, 食野絕對歡迎。

請各位日本通jm比d意見。

王國熱話
bb係咪可以食洋蔥?
仔仔8個月喇,超為食!加固分享!
白汁洋蔥栗米三文魚字母粉
免治牛肉,免治豬肉,13個月的bb吃,d肉質...

複式洋房

國民生產總值:120

PCCW2319 發表於 16-10-18 19:55
只會2公婆去, 所以唔需要去d兒童遊覽地方。浸溫泉可以, 遊水都無問題, shopping唔會介意, 食野絕對歡迎。 : ...

有無諗過大阪、京都,奈良?

珍珠宮

Luplupbb 發表於 16-10-18 20:31
有無諗過大阪、京都,奈良?

我無特定去日本邊度。因為我2x年年前去過日本渡蜜月。當時係跟團, 但已經唔記得自己去過邊啦!所以日本對我黎邊度都係新鮮, 新奇。其實, 我係打算去日本慶祝結婚25周年紀念。

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

複式洋房

PCCW2319 發表於 16-10-18 20:36
我無特定去日本邊度。因為我2x年年前去過日本渡蜜月。當時係跟團, 但已經唔記得自己去過邊啦!所以日本對 ...

大阪有環球影城,shopping
奈良,有得睇鹿仔
京都,睇古蹟(清水寺、著和服)

名古屋巿中心shopping ,又可以去立山黑部看風景

珍珠宮

Luplupbb 發表於 16-10-18 20:45
大阪有環球影城,shopping
奈良,有得睇鹿仔
京都,睇古蹟(清水寺、著和服)

如果沖繩, 北海道..... 係咪3月份去唔係咁啱玩?

健康的生活態度 - 其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。

「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

複式洋房

PCCW2319 發表於 16-10-18 20:48
如果沖繩, 北海道..... 係咪3月份去唔係咁啱玩?

北海道3月有機會咩花都睇唔到呀

子爵府

國民生產總值:11101

PCCW2319 發表於 16-10-18 19:55
只會2公婆去, 所以唔需要去d兒童遊覽地方。浸溫泉可以, 遊水都無問題, shopping唔會介意, 食野絕對歡迎。 : ...

沖繩

珍珠宮

mwye 發表於 16-10-18 21:38
沖繩

沖繩有乜景點呀?可以比d意見嗎?

大宅

國民生產總值:2030

回覆 PCCW2319 的帖子

三月游水好凍喎!你去幾多日先?有八、九日的話,大阪、神戸、奈良、京都一次過去哂都得。

珍珠宮

snoopy008 發表於 16-10-18 22:41

三月游水好凍喎!你去幾多日先?有八、九日的話,大阪、神戸、奈良、京都一次過去哂 ...

我邊可以拎咁我假期。 我打算星期日早上去, 星期四返。

大宅

國民生產總值:3892

引用:Quote:PCCW2319+發表於+16-10-18+20:48+如

原帖由 Luplupbb 於 16-10-18 發表
北海道3月有機會咩花都睇唔到呀
3月仲有雪好不好,未有耐有花

大宅

快啲揀定地方等廉航出優惠啦,早兩日 HK Express 最平有$68一程,我揀唔到 ok 的日子,心儀既日子來回約 $1700,心大心細下都冇買到,今日再睇番相同既日子已經變番 $3400。

大宅

我年頭同阿女去五日大阪,都去咗半日奈良,一日伏見加京都,都夠時間喺大阪 shopping

珍珠宮

snoopy008 發表於 16-10-18 22:46

快啲揀定地方等廉航出優惠啦,早兩日 HK Express 最平有$68一程,我揀唔到 ok 的日 ...

我係打算2018年至去。 昨天同事都有請HK EXPRESS 有$68機票。 同事買左5張$68東京機票。 佢係買左d知乜乜pass, 可以早半小時買機票。

珍珠宮

snoopy008 發表於 16-10-18 22:50

我年頭同阿女去五日大阪,都去咗半日奈良,一日伏見加京都,都夠時間喺大阪 shoppin ...

老公唔喜歡shopping及城市d。佢喜歡hae(符合哂佢懶人性格), 陽光與海灘佢會喜歡d。

大宅

年半前 plan 定,勁!(係囉,我明明記得你冇咁快去㗎)

大宅

咁去沖繩啦,我未去過,幫唔到妳咯

珍珠宮

snoopy008 發表於 16-10-18 23:12

年半前 plan 定,勁!(係囉,我明明記得你冇咁快去㗎) ...

我打算過左2017年復活節後, 就留意機票價格。又要上網研究行程及酒店。 有大概行程就預早申請大假。

珍珠宮

snoopy008 發表於 16-10-18 23:14

咁去沖繩啦,我未去過,幫唔到妳咯

你都plan 啦!你都25年周年紀念啦

snoopy008    發表於 16-10-19 21:38

子爵府

國民生產總值:12829

回覆樓主:

3 月北海道仲可以滑雪,雪票有discount添。好抵。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎