用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

坐月心得 今日: 4|主題: 1916

2手空空探b

禁止訪問

國民生產總值:2054

王國熱話

大宅

國民生產總值:2073

回覆樓主:

你自己話好累要返房訓,老公或工人就忙呢樣忙個樣唔好理佢地,佢地咁都唔識做走,就真係冇辦法。

別墅

國民生產總值:565

回覆樓主:

兩手空空都冇所謂,坐咁耐就真係幾唔識做... 如果bb喊就係最好借口,話要入房餵奶又好瞓覺又好,唔可以有電視嘈住,悶走佢哋

別墅

國民生產總值:538

回覆樓主:

我會捉住bb手仔,然後對住bb講“好喇,我地要食奶奶/瞓覺/沖涼喇,同哥哥/姐姐講bye bye啦”,跟住望住無聊人同佢地講下次再上嚟探b啦,跟手再問佢地識唔識坐車走?
萬試萬靈

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

國民生產總值:2246

自己都生過..做咪咁唔通氣...

大宅

國民生產總值:4566

回覆樓主:

有乜所謂???人地有心探媽媽同bb。
我朋友都話買片片上唻 , 我話唔使 , 結果上唻冇買任何野。最緊要有心。

大宅

回覆樓主:

但坐成日就唔太好 , 佢地唔知媽媽好需要休息。

禁止訪問

國民生產總值:49

禁止訪問

大宅

minkaka 發表於 16-10-25 20:28
我一開始咪講左無所謂

冇所謂咪得囉 , 我都諗住今胎生完頭3個星期都謝絕探訪 , 生完堅攰 , 換片餵奶冇得瞓 , 唉~~

大宅

回覆樓主:

係咪好好朋友???耐冇見你掛住你??

複式洋房

國民生產總值:224

唉,我都遇到差唔多問題,生完都要時間適應同休息,但BB 姑媽姑姐日日上黎要睇BB ,因為住得近,但我自己日日係屋企個樣都唔見得人,又無時間招呼佢地,呢啲佢哋都唔介意,不過完全無理我介唔介意,佢哋仲覺得自己黎係幫輕緊我同老公湊BB,其實間中探可以,使唔使日日都黎?俾返啲時間我同老公同BB都得掛……

大宅

國民生產總值:1346

坐月真系五介意有冇禮物/利是 但真系好介意有人上黎 系要探都出月先喇 又攰 個樣又腫
我細女年三十晚生 初二翻屋企 我老公個fd走上黎話探bb 我又要學餵人奶 又要揼奶 揼機係廳我又要起身行出行入 下面個傷口起身坐底呢個動作幾痛 佢就係度坐成半日 我老公都好婉轉甘話要煲水我冲涼 得閒約出黎 ok 走左
第二日又打比我老公話過黎
仲比封利是我大女話系大利是 100多你一封五多少一封五少 五好上黎阻我休息仲好喇
第三日仲買埋送上黎挽煮飯仔 到底系咪冇屋企人?過年要搵人陪
夜晚我同我老公講 如果佢聽日仲黎 我報警
第四日又話上黎探bb 我老公先坦白講 其實我生完bb好攰 又要照顧細b 大女又呷醋 五系甘方便成日黎
條友先識做

禁止訪問

國民生產總值:419

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎