懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

琴日36週4 朝早9點去完廁所抹有啲啡紅色既野,諗住等第二次去廁所,如果抹到有血先入醫院check,但系到夜晚都冇再抹到有血,亦冇陣痛同穿水。到訓左教,肚痛到醒左兩三次,但又吾系規律甘痛,之後就訓到天光,今日淨系肚硬,乜都冇事發生,我應該點做?

大宅

回覆樓主:

睇醫生啦。唔好等呀。36 週隨時可以生架啦

複式洋房

tingtingMeow 發表於 16-10-18 20:41
睇醫生啦。唔好等呀。36 週隨時可以生架啦

我怕入到去比人趕反出黎始終我只系抹到一次有,之後又乜都冇

別墅

我上星期六都有啡色野一 Pat Jelly(我估係 Mucus Plug,一D塞係宮口既分泌)
但到今日都冇 Regular 既宮縮
我估去到醫院都會彈回頭
自己Check住有胎動就留係屋企
上網睇流左呢D野就快,但都係見紅(鮮紅),宮縮或穿水先去醫院!
加油,應該快架啦

複式洋房

shiba28 發表於 16-10-18 20:48
我上星期六都有啡色野一 Pat Jelly(我估係 Mucus Plug,一D塞係宮口既分泌)
但到今日都冇 Regular 既宮縮 ...

但我又吾系一pat jelly所以我真系好亂
你有個pat野就真系差不多啦!你都加油啊!

珍珠宮

與其喺度擔心,攞攞欒
不如去睇下醫生

水晶宮

去睇醫生啦,隨時都有可能生

大宅

想生BB熱投

Angelatsangg 發表於 16-10-18 20:35
琴日36週4 朝早9點去完廁所抹有啲啡紅色既野,諗住等第二次去廁所,如果抹到有血先入醫院check,但系到夜晚 ...

臨生時見紅會持續,起碼有一張護墊,之後多到會用M巾,同埋啲肚痛係痛到睏唔著,咁係差唔多生喇。
我諗你應該係假宮縮,不過如果擔心可以去睇醫生。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

到懷孕後期,呢種情況最好睇醫生喇。

大宅

Angelatsangg 發表於 16-10-18 20:35
琴日36週4 朝早9點去完廁所抹有啲啡紅色既野,諗住等第二次去廁所,如果抹到有血先入醫院check,但系到夜晚 ...

入院吧,我個時都係咁,入左院安心啲,雖然最後都係食咋糊要出院,但求安心嘛

別墅

入院check吓安心D,我上星期38w都試過沖完涼流血,鮮血,立刻去醫院,但是之後一路冇再出血,第二日出院了。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

去睇醫生穩陣D,因為已經系懷孕後期。

大宅

Angelatsangg 發表於 16-10-18 20:46
我怕入到去比人趕反出黎始終我只系抹到一次有,之後又乜都冇

報假案都好過有事呀

大宅

其實係唔會趕你出院架
我31W個陣朝早見到一撻啡係UNDER, 都係諗住睇下點先啦,
但係到下午都無再見啡
跟住我先同老公講, 佢勁緊張, 咁咪入院睇下囉, 都好既CHECK下穩陣
去左聯合住左一晚

26W試過朝早持續肚痛左3個鐘, 都係去左聯合
24W後就可以直去產房唔駛去急症, 但係一定要住一晚觀察囉
個次又住左一晚

首頁

尾頁

跳至