用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 532|主題: 870126

Parking lot hit n run

子爵府

國民生產總值:10423

今日係啟利停車場 俾人hit n run,真係好無奈同憤怒 。之前都試過,報咗警都冇結果。

男爵府

國民生產總值:6469

TiffChan 發表於 16-10-18 20:52
今日係啟利停車場 俾人hit n run,真係好無奈同憤怒 。之前都試過,報咗警都冇結果。
...

冇CCTV嗎?

子爵府

有。但冇乜幫助

大宅

國民生產總值:4528

TiffChan 發表於 16-10-18 20:52
...

我都試過,就算佢無走,搵埋警察都無用,只可怨自己黑仔

wcpcelia    發表於 16-10-19 09:47

子爵府

國民生產總值:11312

你自己架車有無cam?
都係報警架咋

男爵府

國民生產總值:7713

jitjitma 發表於 16-10-18 23:19

點解冇用?

大宅

國民生產總值:1770

頭先我都睇到人hit &a run,post左上fb希望當事人睇到

男爵府

TiffChan 發表於 16-10-18 22:10
有。但冇乜幫助

就算影吾到佢有撞你架車,可以憑你架車既停留時間,呢段時間離開既車輪,撞傷既花痕,其他CC丅V等去推斷哪一個有嚴疑,停車場可以幫你喎,同埋有冇報警? 最好報埋警,警察會幫你查。

男爵府

jitjitma 發表於 16-10-18 23:19

點解冇用? 我試過係停車場比人hit and run, 警察幫我睇CCTV,揾到有關車輪。

子爵府

toffeecat 發表於 16-10-18 23:31
就算影吾到佢有撞你架車,可以憑你架車既停留時間,呢段時間離開既車輪,撞傷既花痕,其他CC丅V等去推斷哪 ...

有報警處理。不過之前果次冇料到。今次都預咗冇。又問咗原場報價要八千先至整返。唔知邊個無良

wcpcelia    發表於 16-10-19 09:49

男爵府

TiffChan 發表於 16-10-18 23:51
有報警處理。不過之前果次冇料到。今次都預咗冇。又問咗原場報價要八千先至整返。唔知邊個無良:ang ...

Oh. Sorry for u. 希望你今次好運,找到有關車輪。

子爵府

toffeecat 發表於 16-10-18 23:58
Oh. Sorry for u. 希望你今次好運,找到有關車輪。

Thank you!

琥珀宮

國民生產總值:176683

醒目開學勳章

我車都俾人hit n run過兩次

大宅

toffeecat 發表於 16-10-18 23:33
點解冇用? 我試過係停車場比人hit and run, 警察幫我睇CCTV,揾到有關車輪。
...

D警察幫我睇過哂現場證據,都話係對方錯,但佢只係落簿,又話我地係成年人,叫我地自行和解,跟住就走人!d警察走左之後,對方賴皮唔肯賠,仲開車走人,我地唯一可以做既係向小額錢債追討,但問過好多人,佢地都話要好多時間去攪,最弊既係對方可以收到傳票都唔出現,就算佢出現,法官判佢輸要賠,但佢唔賠我都無佢符,因為法庭只負責判邊個錯,無責任幫你追錢。所以果次真係超無奈

男爵府

jitjitma 發表於 16-10-19 00:05
D警察幫我睇過哂現場證據,都話係對方錯,但佢只係落簿,又話我地係成年人,叫我地自行和解,跟住就走人! ...

我以為好似一般交通意外咁,報警後警方會比個檔案編號雙方,然後叫雙方嘗試和解,如果傾吾掂就去差館落口供,警方調查後會作出書面通知,然後有關車輛可向保險公司索償?

子爵府

jitjitma 發表於 16-10-19 00:05
D警察幫我睇過哂現場證據,都話係對方錯,但佢只係落簿,又話我地係成年人,叫我地自行和解,跟住就走人! ...

我老公都係咁樣同我講。叫我唔好有任何期望。

大宅

toffeecat 發表於 16-10-19 00:39
我以為好似一般交通意外咁,報警後警方會比個檔案編號雙方,然後叫雙方嘗試和解,如果傾吾掂就去差館落口 ...

係有檔案編號比我地,就如你所講,係可以向保險公司追,但過程都係會好痛苦,因為對方死唔認唔賠!所以當跌左錢,當學左野就算!衰d試,第時我在停車場整到人地架車都可以同樣賴皮唔賠錢

侯爵府

國民生產總值:24502

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

老公都試過,
不過佢果次好好彩,
有人睇到過程仲記底車牌,
寫紙攝老公車頭話可以做證人,
跟住報警搵返果個人賠~

大宅

TiffChan 發表於 16-10-19 07:52
我老公都係咁樣同我講。叫我唔好有任何期望。

你老公講得啱,自己負擔到就自己整左佢,快快忘記件事算數,拖得耐反而影響埋自己心理健康,唔值!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎