用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4088|主題: 868747

求救, 入台證打錯出生地唔比上飛機

別墅

國民生產總值:509

大陸出世, 之前已去過台灣冇問題
但今次申請入台證揀錯左香港, 去到機場唔比上機, 有冇計

子爵府

國民生產總值:10849

回覆:求救, 入台證打錯出生地唔比上飛機

到左台灣唔比入境嗎?
即做落地唔得咩

複式洋房

國民生產總值:389

我3年前試過,地勤幫我打去台灣問,由於我之前去過有記錄,所以台灣個邊入境處叫我去到俾多次錢做落地簽證就可以,但就上唔到原本班機,要搭下一班

大宅

國民生產總值:2046

thatpooh 發表於 16-10-18 20:59
大陸出世, 之前已去過台灣冇問題
但今次申請入台證揀錯左香港, 去到機場唔比上機, 有冇計:cryin ...

如果之前你去過台灣,應該有記錄的。地勤可以幫你問台灣那邊,證明你有記錄,你就可以去到台灣辦落地簽証的。

侯爵府

國民生產總值:23151

回覆樓主:

去到搞落地簽證咪得囉

別墅

國民生產總值:765

我試過呀,冇事,照俾我上機。

wcpcelia    發表於 16-10-19 10:31

珍珠宮

國民生產總值:49333

熱血金章

回覆樓主:

去過可以過去做落地簽,比錢之嘛

別墅

國民生產總值:757

回覆樓主:

好似係大陸出世要做左台証先,唔通香港出世可以落地攪,幫推

別墅

回覆樓主:

各位, 沒事了, 經航空公司幫手, 比我地上機啦

cattz288    發表於 16-10-18 21:44

男爵府

國民生產總值:5840

豬米米 發表於 16-10-18 21:22
好似係大陸出世要做左台証先,唔通香港出世可以落地攪,幫推

好似係。我老爺大陸出世,同其他香港出世要分開攪入台証,麻煩好多。香港出世上網做就得,落地比錢攪都得。

男爵府

thatpooh 發表於 16-10-18 21:29
請問如何解決?能入境嗎?定要你落地攪反?同香港一樣嗎?

別墅

國民生產總值:815

回覆:求救, 入台證打錯出生地唔比上飛機

個次同行朋友試過,但航空公司唔比上機,因比你上機,航空公司要罰款。但空姐即刻去機場中華旅行社幫我地攪,在deadline 前15分鐘check. 到 in

大宅

國民生產總值:1601

thatpooh 發表於 16-10-18 21:29

冇事的,去到做番落地簽証就可以。 我老公之前exactly好似你一樣! 唯一唔好就係要使多d$同時間攪落地簽証。

大宅

國民生產總值:2464

引用:各位, 沒事了, 經航空公司幫手, 比我地

原帖由 thatpooh 於 16-10-18 發表
玩得開心d!!!

別墅

keene 發表於 16-10-18 21:31
請問如何解決?能入境嗎?定要你落地攪反?同香港一樣嗎?

冇問題, 航空公司打左去台灣 check 到有去過台灣 record, 去當地搞返落地簽證就ok 了, 之後比我地 check in.

男爵府

回覆 thatpooh 的帖子

好彩一切順利。玩得開心D!

大宅

國民生產總值:3210

太好了
祝旅途愉快

翡翠宮

國民生產總值:88588

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 2015xmas

thatpooh 發表於 16-10-18 21:42
冇問題, 航空公司打左去台灣 check 到有去過台灣 record, 去當地搞返落地簽證就ok 了, 之後比我 ...

咁得開心D
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎