用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

美容扮靚 今日: 31|主題: 117436

dior,chanel,cdp新出粉底霜,那款效果最正?

伯爵府

國民生產總值:19069

BKXmas勳章

只試咗chanel,妝感唔錯,全日不易出油冇氧化,但本身texture較杰身,個掃好軟。
但我本身喺dior fans,用開dior,ba叫我買新出花蜜粉底,但又冇sample試!
cdp未用過,但聽人話會變黄同易出油,但看評語又話不錯,jm們,可否share!
我dior用開020色系,同埋是超超缺水肌,毛孔大,冇斑冇暗瘡的。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
痛心,叛逆子
大家建議小朋友俾奶奶凑嗎?
小朋友大脾氣,可以點教 Part III
身教的重要

伯爵府

國民生產總值:15524

BKXmas勳章

sabun 發表於 16-10-18 21:06
只試咗chanel,妝感唔錯,全日不易出油冇氧化,但本身texture較杰身,個掃好軟。
但我本身喺dior fans,用開d ...

dior 同 cpb 可以去搵ba試上面先

我只試過dior花蜜粉底,但效果麻麻地,唔知係咪轉季,皮膚未穩定

但相比dior新cushion,出奇地啱我,而家15 16中 !

伯爵府

BKXmas勳章

VivienMan 發表於 16-10-18 21:56
dior 同 cpb 可以去搵ba試上面先

我只試過dior花蜜粉底,但效果麻麻地,唔知係咪轉季,皮膚未 ...
Dream skin?

伯爵府

國民生產總值:15524

BKXmas勳章

sabun 發表於 16-10-19 06:38
Dream skin?

係啊~對我黎講,比diorsnow cushion好好多!

珍珠宮

國民生產總值:41507

hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

除左CDP, DIOR同CHANEL同妝靚, 最後我買左CHANEL

珍珠宮

國民生產總值:33882

BKXmas勳章

sabun 發表於 16-10-18 21:06
但我本身喺dior fans,用開d ...
我諗過CDP鑽光, 覺得一般般,一吾值咁貴
好好過每一天......

子爵府

國民生產總值:12312

食得好勳章 開心吸收勳章 雞年勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

我自己就chanel岩我多d
其餘兩隻都好,不過我少用

男爵府

國民生產總值:8892

BKXmas勳章

cdp會變黄同易出油

伯爵府

BKXmas勳章

mint2014 發表於 16-10-20 15:30
cdp會變黄同易出油
多謝提點
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎