用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 145|主題: 89187

催經藥norcolut 有人食過?今日day 17照蛋最大0.75 完全無大過?

複式洋房

國民生產總值:295

請問多囊性卵巢,驗血報告一定在(月經day 3 ) 去驗?上一個醫生驗左經前驗左,轉左另一醫生又要求(day 3 ) 重新驗?

本身週期長,1 個半月左右,今日day 17 , 去左照蛋,最大得0.75 、 0.68,醫生開左norcolut 10 日藥叫我通經 , 其實我可以自己再等下用綠d , 等到11 月真係唔排先食嘛?

大宅

國民生產總值:1614

Kikicbaby 發表於 16-10-18 21:08
請問多囊性卵巢,驗血報告一定在(月經day 3 ) 去驗?上一個醫生驗左經前驗左,轉左另一醫生又要求(day 3 ...
食唔食通經?要睇下你醫生同你有咩計劃,下一步會點做。你們打算通經後做咩?排卵藥?

大宅

國民生產總值:1774

Kikicbaby 發表於 16-10-18 21:08
請問多囊性卵巢,驗血報告一定在(月經day 3 ) 去驗?上一個醫生驗左經前驗左,轉左另一醫生又要求(day 3 ...

咁快要通經?

複式洋房

AAV 發表於 16-10-18 21:49
食唔食通經?要睇下你醫生同你有咩計劃,下一步會點做。你們打算通經後做咩?排卵藥? ...

我通經想下週經打排卵針natural iui,但我本身週期長,day 17 , 0.75 mm 係咪一定唔會再長大呢? 要馬上通經去判呢個cycle 死刊?

複式洋房

yuki1437_hk 發表於 16-10-18 21:55
咁快要通經?

其實day 17 , 得0.75 mm 一定唔會再長大嗎?我都覺得day 17 太快通,所以想問可五可以我自己用綠d check 住,俾多10 日時間都無反應先通經?

別墅

國民生產總值:767

Kikicbaby 發表於 16-10-18 22:01
其實day 17 , 得0.75 mm 一定唔會再長大嗎?我都覺得day 17 太快通,所以想問可五可以我自己用綠d check ...

多囊 好多時都晤識排卵,醫生係未想幫你調下經之後再返去開藥俾你,等d 卵會大同排到卵呀

複式洋房

po770 發表於 16-10-18 22:51
多囊 好多時都晤識排卵,醫生係未想幫你調下經之後再返去開藥俾你,等d 卵會大同排到卵呀
...

因為我第一個bb 係自己有,所以我唔肯定自己會唔會排卵(emoji),如果我本身週期40 日黎一次m , day 17 就判定我今次唔識排卵會唔會太快?

大宅

Kikicbaby 發表於 16-10-18 21:58
我通經想下週經打排卵針natural iui,但我本身週期長,day 17 , 0.75 mm 係咪一定唔會再長大呢? 要馬上通經 ...
如果打排卵針就唔係natural iui 喇wor, 仲有綠d係驗孕的, 紅d先係check 排卵。不過多囊LH長期高,check 紅d可能唔準。你話day 17卵泡0.75mm, 係0.75cm定mm? 可能會再大,不過耐d囉。通經早唔早,其實都係睇下你想唔想等自然來經,有經期3日左右先可以開始打排卵針,咁你通左經咪可以快d開始打針,唔通經就等耐d. 睇下你想點吧。

複式洋房

AAV 發表於 16-10-18 23:06
如果打排卵針就唔係natural iui 喇wor, 仲有綠d係驗孕的, 紅d先係check 排卵。不過多囊LH長期高,check 紅 ...

Sorry , 攪亂綠d , 紅d . 如果我平時check 紅d , 唔會長期有兩條紅缐證明我唔係Lh 多?,可以用紅d 長期check ?

大宅

國民生產總值:1774

Kikicbaby 發表於 16-10-18 22:01
其實day 17 , 得0.75 mm 一定唔會再長大嗎?我都覺得day 17 太快通,所以想問可五可以我自己用綠d check ...

會再大的 我都係多囊
個時食排卵藥day 1x 照又係唔識大
但過多一個星期 就大了

大宅

Kikicbaby 發表於 16-10-19 07:45
Sorry , 攪亂綠d , 紅d . 如果我平時check 紅d , 唔會長期有兩條紅缐證明我唔係Lh 多?,可以用紅d 長期ch ...
Sorry 呀,如果平時check 開無兩條線,我又唔知可以點解讀呀,我都係睇clear blue 說明書話「多囊」不適用佢產品。你如果唔想通經,有無同醫生商量下呀?

複式洋房

AAV 發表於 16-10-19 21:24
Sorry 呀,如果平時check 開無兩條線,我又唔知可以點解讀呀,我都係睇clear blue 說明書話「多囊」不適用 ...

我已經食左藥通了
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎