自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果細路係公眾地方(冇廁所)急屎尿,最好嘅解決方法係?
我BB未大啦,但我諗住由得佢瀨屎,但係 帶多兩條褲畀佢換

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

香港要搵廁所好方便,點會任佢瀨?

男爵府

同(介左片的)小朋友出街帶替換衫之外亦會帶定條片,以防萬一。

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

如果冇廁所,咪著反片片比佢屙囉!
不過正常應該忍到既!好似我囡咁可以忍到去廁所先屙(佢27個月大)

男爵府

回覆樓主:

唔會由佢瀨啦
我試過係地鐵佢話急,即刻落車搵廁所
又試過撘巴士係東廊塞車,我唯有係車到即刻幫佢著片

珍珠宮

好奇一問.. 係公眾地方點幫佢著返條片?

珍珠宮

回覆樓主:

好多野可以避免,預防發生既。。。
萬一真係咁急咁突發,
唯有拿淋搵條片頂住先,
包唔包到都算啦,格一格起碼唔會一地都係,即刻搵廁所再攪。。。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我囡三歲幾,我出街一定會帶定學習褲同衫,褲,底褲以防濕左可以換

水晶宮

teresayan07 發表於 16-10-18 22:57
好奇一問.. 係公眾地方點幫佢著返條片?

通常都帶學習褲,咪就咁穿上去囉

公爵府

回覆樓主:

我試過去旅行,亞仔肚唔舒服,就係即刻着片褲。介片頭兩年都會繼續帶幾條片出街。以防萬一。喺街我通常上車前一定帶佢去洗手間。

複式洋房

414928 發表於 16-10-18 22:48
香港要搵廁所好方便,點會任佢瀨?

例如:私人住宅區( 濱景花園果條單車徑),巴士入面(行緊公路果時,塞車果時)

男爵府

櫻花bb 發表於 16-10-18 23:00

條學習褲就咁穿係最外面嗎?

複式洋房

櫻花bb 發表於 16-10-18 23:00

你意思係學習褲著係出面嗎?
就算學習褲著入面都好
佢會唔會知道係公眾地方而唔肯著架

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Jhyun 發表於 16-10-18 22:47
我BB未大啦,但我諗住由得佢瀨屎,但係 帶多兩條 ...

我唔會由得佢瀨,係咁咪整到四圍都係。 我仔細個時出街我帶定個膠樽

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Jhyun 發表於 16-10-18 23:16
例如:私人住宅區( 濱景花園果條單車徑),巴士入面(行緊公路果時,塞車果時)
...
如果你遇到上述問題,任佢瀨都係解決不了問題,還會影響到別人,好似其他jm講帶定尿片係身無壞,帶多套衫係身小朋友入小學前都是必備架啦。

禁止訪問

男爵府

香港周圍都係廁所唔使瀨既,我兩個細路2歲已經周圍去廁所,兩個都係2歲介晒片

複式洋房

sukishan1217 發表於 16-10-18 23:30
快手快腳著返條學習片.一定唔會有得佢周街瀨.呵左落條褲到仲衰.條褲吸唔哂整到周街都係.
...

即係要係公眾地方除埋條底褲再著學習褲嗎?

翡翠宮

Jhyun 發表於 16-10-18 23:37
即係要係公眾地方除埋條底褲再著學習褲嗎?

我都有呢個疑問

珍珠宮

Jhyun 發表於 16-10-18 22:47
我BB未大啦,但我諗住由得佢瀨屎,但係 帶多兩條 ...

其實係屋企練定速上片/換片最實際。
揾角落位,排椅之間空位唔多、用背囊幢起做少少屏障,細路企好,最快紀錄半分鐘內完成(打開片前腹按住、退褲到膝,片過胯部兜上,兩側貼埋,拉返褲)。
預長途,可以一早著上。

首頁

尾頁

跳至