單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問我沒有工作的,但bb出世,我自已湊返,要求男方每個月比善養費我,這樣可以嗎??

大宅

karen6258 發表於 16-10-18 22:48
想問我沒有工作的,但bb出世,我自已湊返,要求男方每個月比善養費我,這樣可以嗎??
...

咁bb出世紙要落爸爸名先可以追生活費

別墅

yeniewong 發表於 16-10-19 03:48
咁bb出世紙要落爸爸名先可以追生活費

我會寫佢個名,但個b會是我嗎?,還我個個月有幾多錢呢??

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

唔差在果一陣,就算雙方同意,最快都要一年…除非你有理由即時離婚。等阿b出咗世,坐好月先搞啦。

不知所謂的乙陸!!!

別墅

chowqv 發表於 16-10-19 19:40
唔差在果一陣,就算雙方同意,最快都要一年…除非你有理由即時離婚。等阿b出咗世,坐好月先搞啦。
...

我自已都有諗住生完,坐完月,先正式去搞,所以我出年3月份先可以搞到

男爵府

karen6258 發表於 16-10-19 07:04
我會寫佢個名,但個b會是我嗎?,還我個個月有幾多錢呢??
對方肯比的就多多錢都得,個B.B 都係,唔爭的就係你照顧,爭的話就由法庭去計去衡量,B.B近邊個 同埋比幾多,就算判左B.B 近妳,比多少錢妳都好,佢要唔比錢妳都真係冇佢乎的,要唔比還是可以有多多借口呀!
我想的話,不如想下當初為何說(我願意),現在為何說要離啦?應該早知婚姻是會經歷好多考驗的,為何現在承受不起呢?當初那份一生一世的信念去左邊?到底自己已經好清晰,還是只是迷失左?

別墅

kenfung71 發表於 16-10-20 00:43
對方肯比的就多多錢都得,個B.B 都係,唔爭的就係你照顧,爭的話就由法庭去計去衡量,B.B近邊個 同埋比幾多 ...

佢唔會係出面搞女人,我都唔會想離婚,我都唔想小朋友唔開心

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

單親媽媽加油

首頁

尾頁

跳至