用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 78|主題: 49036

今日係公立醫院照完結構...不予置評!  

複式洋房

國民生產總值:496

今日係公立照結構,係個年輕男醫生,醫生開頭有同我講:呢到係bb心跳、呢到係個頭...然後咩都無講,無話我知心跳幾多,頭圍幾多,連size幾大,幾多周都無講,都係我自己睇個mon先知,然後醫生默默唔出聲,我見佢不停照緊d野同量度緊d野,但又一直唔出聲,唔話我知佢做緊咩,我當時以為有咩事,成間照聲波房無聲,過左十幾分鐘後,就話:ok架啦!
唔係卦,咩都唔講,根本唔知佢做緊咩,本來諗住如果照得ok,可以唔去私家...
睇黎而家都要去多次私家!雖然公立唔洗錢姐,都唔洗甘架,出句聲會死架咩,當時無出聲,真係嚇死我,以為有d咩事,個周數仲要係我自己睇mon先知,但連bb size都唔講,我又睇唔到,同埋個mon唔清,根本唔知個醫生做緊咩!

複式洋房

國民生產總值:395

蔥油餅 發表於 16-10-18 23:08
今日係公立照結構,係個年輕男醫生,醫生開頭有同我講:呢到係bb心跳、呢到係個頭...然後咩都無講,無話我 ...

你去邊間醫院? 我反而覺得醫院啲機好高清喎。
佢地check 到無問題係唔講架!

不過我公立 私家都有做結構。

侯爵府

國民生產總值:20535

回覆樓主:

公家無問題就唔多講㗎

複式洋房

Buppalo5 發表於 16-10-18 23:12
你去邊間醫院? 我反而覺得醫院啲機好高清喎。
佢地check 到無問題係唔講架!

其實我預左會唔好,但無諗過連周數同bb size都唔講,至少都話我知照緊咩,唔出聲真係想嚇死人咩⋯⋯

複式洋房

Dot0716 發表於 16-10-18 23:16
公家無問題就唔多講㗎

好彩我自己睇到個周數...唉...嚇死我

大宅

國民生產總值:2629

回覆樓主:

政府不嬲都冇事唔講啦,我冇幸有得照但都聽唔少

大宅

國民生產總值:2143

政府係咁架,無問題吾會講,因為太煩忙,我係私家照左成個幾鐘,醫生連肋骨都一條條數俾我睇,係差好遠既,3千同吾洗錢,最緊要BB健康無事啫

大宅

國民生產總值:2629

kaka031076 發表於 16-10-18 23:33
政府係咁架,無問題吾會講,因為太煩忙,我係私家照左成個幾鐘,醫生連肋骨都一條條數俾我睇,係差好遠既, ...

我都不知幾想政府免費幫我照

複式洋房

kaka031076 發表於 16-10-18 23:33
政府係咁架,無問題吾會講,因為太煩忙,我係私家照左成個幾鐘,醫生連肋骨都一條條數俾我睇,係差好遠既, ...

我本來都無期望,只係無諗過真係甘..同埋我照結構時,得兩三個孕婦排緊隊,我照完之後,直情見到成層樓得一個孕婦等緊...最恐怖係個醫生唔出聲,嚇死。

複式洋房

Jenny_lau 發表於 16-10-18 23:36
我都不知幾想政府免費幫我照

公立照要睇彩數,遇唔遇到好醫生or護士,否則只係浪費時間。

別墅

國民生產總值:616

講咁耐都冇講係邊間醫院咁o既

複式洋房

國民生產總值:497

我早幾個星期照,個姑娘都冇講size架,但會講我知係邊個部位,最後有主動講size同預產期接近,仲問我知道姓別未,幫我照埋。
不過姑娘講得超級細聲,有時連我自己都聽唔到,講姓別個時老公完全唔知。。。靠我之後講返比佢聽

複式洋房

bean12 發表於 16-10-18 23:46
我早幾個星期照,個姑娘都冇講size架,但會講我知係邊個部位,最後有主動講size同預產期接近,仲問我知道姓 ...

你就好啦,遇到好護士...

複式洋房

Yutaki 發表於 16-10-18 23:42
講咁耐都冇講係邊間醫院咁o既

贊育、不過間間公立差唔多,都係睇彩數

複式洋房

國民生產總值:497

蔥油餅 發表於 16-10-18 23:48
贊育、不過間間公立差唔多,都係睇彩數

我都係贊育咁真係要睇彩數

複式洋房

國民生產總值:230

始終你唔係佢客人,公立醫院醫生責任是照清楚你BB無事就睇下位架啦,佢叫你落床有野同你講可能你重嚇死!

私家你比幾起碼$2000,你係客,多數醫生都會續part講,仲有晒DVD,2D,3D圖拎走。我兩邊都有照買個安心,照公立時我就自己主動問,咁醫生都會不厭其煩地講幾句嘅。

複式洋房

loui 發表於 16-10-18 23:59
始終你唔係佢客人,公立醫院醫生責任是照清楚你BB無事就睇下位架啦,佢叫你落床有野同你講可能你重嚇死!

...

我都知...但至少講下佢照咩位置...

男爵府

國民生產總值:8217

回覆樓主:

我私家照一次結構,政府照左四次,仲要姑娘照完,叫高級醫生落黎照,一邊照一邊講,落左床再傾多30分鐘。

我見在場唔少胎兒,結構有問題都照超耐,你bb問題應該唔大,所以先咁快。

大宅

國民生產總值:4256

引用:今日係公立照結構,係個年輕男醫生,醫生開

原帖由 蔥油餅 於 16-10-18 發表
今日係公立照結構,係個年輕男醫生,醫生開頭有同我講:呢到係bb心跳、呢到係個頭...然後咩都無講,無話我 ...
我出去私家照仲要$2500都冇講我聽週數,我都係照完自己睇返d相先知週數!

複式洋房

國民生產總值:152

蔥油餅 發表於 16-10-18 23:08

我同你情況一樣,醫生幾nice既但我信唔過政府,出左私家照
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎