自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kc_01k 發表於 16-10-19 08:59
以前香港間中有實施夏令時間,目的係節約能源。
謝謝你的說明

水晶宮

wcpcelia 發表於 16-10-19 08:51
我依家至知有呢樣嘢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

原本有d咁野!

wcpcelia    發表於 16-10-19 10:04
放下自在

伯爵府

kc_01k 發表於 16-10-18 23:30
如題,發現自己出世嗰段日子香港係有夏令,咁我時辰咪錯晒?應該要推早一個鐘嗎?推早一個鐘,已經同之前個 ...
我係有夏令,但兩個盤冇夏令嗰個似好多

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

計早一個鐘,最好開2個盤睇。但夏令時間都有月份計,即係4~10月先有其他月份正常,11月出世時間已經正常番。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kc_01k 發表於 16-10-19 08:53
Hi, 呀誰,你知唔知應該計慢定快一個鐘?

計慢,例如,望鐘係4點其實即3點

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kc_01k 發表於 16-10-19 08:59
以前香港間中有實施夏令時間,目的係節約能源。

最搞鬼係73年年尾至74年都行夏令
放下自在

珍珠宮

kc_01k 發表於 16-10-19 08:15
勁喎。 我而家諗緊咁我之前睇嘅算命,時辰咪唔啱?又唔知佢地有冇推前一個鐘
...

咁佢睇到你係金木水火土命嗎? 自己諗下佢講的和自己的特徵,都大約估到無錯嘅………

師傅講中左佢外表和性格特徵,父母(我6299) 的特徵(用個仔的八字推出來), 和62的行運和狂包二奶

但,我只係去找佢擇日,不是幫老公算命。 佢無見過我老公,完全無見過。
所以,我諗,師傅識因應夏令而自己推的。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

貓頭雀 發表於 16-10-19 10:44
咁佢睇到你係金木水火土命嗎? 自己諗下佢講的和自己的特徵,都大約估到無錯嘅………

師傅講中左佢外表和 ...

個師傅都好勁喎

首頁

尾頁

跳至