自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

幫朋友問,請問大家有剝智慧齒的牙醫1推介嗎?要麻醉開刀果種,朋友想搵個細心d o既牙醫去做! 謝謝

男爵府

我之前睇過仁濟牙科, ok算細心,(剝左隻智慧) , 之後另外3隻評估後有D風險就寫信幫我係醫院剝

大宅

觀塘陳振明牙科,我幾年前剝智慧齒要開刀佢手勢好好好專業,正確地址可上網search

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

catvicky 發表於 16-10-19 00:35
我之前睇過仁濟牙科, ok算細心,(剝左隻智慧) , 之後另外3隻評估後有D風險就寫信幫我係醫院剝
...

謝謝你,但要排好耐嗎?朋友應想盡快解決佢!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Marshmallowmomo 發表於 16-10-19 00:50
觀塘陳振明牙科,我幾年前剝智慧齒要開刀佢手勢好好好專業,正確地址可上網search
...

謝謝,會先話俾朋友聽,待她再決定。

男爵府

仁濟就好快booking都係一星期左右,可以即時照口腔x-Ray ,之後再決定剝唔剝....我係照完出黎下面兩隻橫生要開刀,上面兩隻有3腳夾實D肉,所以寫紙入院,入院做等左10個月左右!

wcpcelia    發表於 16-10-19 10:14

翡翠宮

長沙灣區有冇好介紹?

子爵府

catvicky 發表於 16-10-19 01:17
仁濟就好快booking都係一星期左右,可以即時照口腔x-Ray ,之後再決定剝唔剝....我係照完出黎下面兩隻橫生要 ...

仁濟點book 架?

翡翠宮

push

男爵府

粒粒芝士 發表於 16-11-10 05:01
仁濟點book 架?

你上網打 (人濟牙科) 佢地都好多診所,你選你近果間,打去book就得,唔似政府咁要收信,但如果你真係想平做就叫佢寫信去政府到做(人濟智慧齒一隻+x-ray$700 , 政府見一次$100 ,我政府剝3隻都只係total:500大元 )但真係要等,我政府比信等見醫生等左10個月,照完再排剝兩隻智慧等1個月(另一星期拆線) ,再等多3個月先再剝最後的智慧齒

男爵府

catvicky 發表於 16-10-19 01:17
仁濟就好快booking都係一星期左右,可以即時照口腔x-Ray ,之後再決定剝唔剝....我係照完出黎下面兩隻橫生要 ...

我個fd幫我booK,等左一個月,去到幫我睇完,話我地依度剝唔到,你去專科剝,或者寫纸轉介瑪嘉烈,又問我洗唔洗牙?我話唔洗,之後就我去交檢查費,要我主動問先俾d牙醫名單我。x-ray都無幫我照。

男爵府

MON1223 發表於 16-11-11 04:07
我個fd幫我booK,等左一個月,去到幫我睇完,話我地依度剝唔到,你去專科剝,或者寫纸轉介瑪嘉烈,又問我 ...

咁都好丫,起碼慳左x-ray錢呀,口腔內照都成130一張(好似,太耐忘了), 我果次照曬4隻 ,最後得一隻勉強(格硬)剝左 (因經常發炎,次次痛到要食強力止痛藥), ....反而係政府剝個e生快靚正,10內剝左兩隻(開刀),仲唔駛係個囗到死攪爛攪....

男爵府

catvicky 發表於 16-11-11 09:40
咁都好丫,起碼慳左x-ray錢呀,口腔內照都成130一張(好似,太耐忘了), 我果次照曬4隻 ,最後得一隻勉強(格 ...

x-ray都無照,依家周不時會痛。我無去瑪嘉烈排。諗住去私家剝炸。

珍珠宮

我去賽馬會明愛開刀, 2800
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

旺角郭漢榮。但都預較長時間排期

首頁

尾頁

跳至