用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

手機樂園 今日: 1|主題: 21770

[Android] 急問:whatsapp資料

男爵府

國民生產總值:7917

點將舊手機whatsapp資料轉過去新手機?三叔轉去LG!

王國熱話
仲有4日
又係默書
買股票輸左 $2000
今日我生日

男爵府

國民生產總值:5001

回覆樓主:

backup 上 google drive先

男爵府

xopinkpink 發表於 16-10-19 07:56

我之前三叔時,冇backup到,而三叔是大咭,而家LG已經換左張細咭,細咭唔fit三叔機,咁點backup三叔之前嘅whatsapp?

複式洋房

國民生產總值:117

回覆 shala 的帖子

複式洋房

大卡 細卡 根本不會影響你 backup問題

男爵府

gracewong9001 發表於 16-10-19 10:07

已經換了張細sim card, 放唔番落三叔機到,點back up?

複式洋房

禁你咪去台到換張細卡呀

侯爵府

國民生產總值:23514

gracewong9001 發表於 16-10-19 10:07

how to back up in google drive? thanks

男爵府

麵包超人^o^ 發表於 16-10-19 11:44
how to back up in google drive? thanks

設定>對話>對話備份,揀google drive。

男爵府

shala 發表於 16-10-19 10:23
已經換了張細sim card, 放唔番落三叔機到,點back up?

樓主你舊電話用屋企wifi就ok啦!不過你如果新機已開始用咗whatsapp就可能棘手喇。

男爵府

xopinkpink 發表於 16-10-19 13:49
樓主你舊電話用屋企wifi就ok啦!不過你如果新機已開始用咗whatsapp就可能棘手喇。
...

係咩?新機已開始用了!但資料未過到喎,!點算?

男爵府

shala 發表於 16-10-19 14:17
係咩?新機已開始用了!但資料未過到喎,!點算?

係新機已開始用whatsapp了、怎算?

大宅

國民生產總值:4104

shala 發表於 16-10-19 10:23

backup關sim卡size咩事?你唔係以為啲資料係儲喺sim卡嘛?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎