用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

家事百科 今日: 2|主題: 34366

這是什麼昆蟲? 蟑螂?

男爵府

國民生產總值:6442

請問大家知唔知是什麼, 呢幾日發現了好幾隻,會飛的 ,細細隻大約 1.5cm 左右 。

新搬快一個月, 間屋之前都係家人住的,住了6年, 搬來前簡單裝修過間屋 ,床、衣櫃、廚櫃都用番 原有 ,入伙前都有用 煙霧殺蟲和殺蟲水 炸過喎(不是我做),清潔公司抹過所有 傢私等!

請問大家有什麼方法可以清理!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
不定期更新市場分析/股票/新股介紹 **(updat...
家庭收入40K,有一個小朋友,要供樓,學費...
收期權金
想停FⅩD The one

子爵府

國民生產總值:10345

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

小强

超級版主

國民生產總值:106450

動物勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

katrinafu 發表於 16-10-19 00:41
請問大家知唔知是什麼, 呢幾日發現了好幾隻,會飛的 ,細細隻大約 1.5cm 左右 。

新搬快一個月, 間屋之 ...
是棕帶蟑螂

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

國民生產總值:6442

wong2323 發表於 16-10-19 09:40
是棕帶蟑螂

謝謝你!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎