用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 42|主題: 89151

多囊性卵巢,一定要day 3 去驗血?

複式洋房

國民生產總值:295

請問多囊性卵巢,驗血報告一定在(月經day 3 ) 去驗?上一個醫生驗左經前驗左,轉左另一個醫生又要求(day 3 ) 重新有需要?

大宅

國民生產總值:1766

Kikicbaby 發表於 16-10-19 07:42
請問多囊性卵巢,驗血報告一定在(月經day 3 ) 去驗?上一個醫生驗左經前驗左,轉左另一個醫生又要求(day ...

係咪驗LH FSH ? 如果係的話 一定要的

民房

國民生產總值:23

Kikicbaby 發表於 16-10-19 07:42
請問多囊性卵巢,驗血報告一定在(月經day 3 ) 去驗?上一個醫生驗左經前驗左,轉左另一個醫生又要求(day ...

我多囊,開針前都係day 2 抽血
第一次其中一種荷爾蒙高左唔可以開針
要等下一次m 黎再抽血驗

複式洋房

國民生產總值:156

yuki1437_hk 發表於 16-10-19 10:19
係咪驗LH FSH ? 如果係的話 一定要的

驗黎有咩用架?我都有多囊,但無醫生叫我驗

複式洋房

國民生產總值:295

lazychu 發表於 16-10-19 20:20
我多囊,開針前都係day 2 抽血
第一次其中一種荷爾蒙高左唔可以開針
要等下一次m 黎再抽血驗

E2 ?

複式洋房

國民生產總值:239

我多囊,幾年前以前抽血驗過雄性激素高,今次醫生淨係照佐陰超,就開促排葯叫指定日期開始食,中佐

複式洋房

國民生產總值:128

BB辣 發表於 16-10-22 00:14
我多囊,幾年前以前抽血驗過雄性激素高,今次醫生淨係照佐陰超,就開促排葯叫指定日期開始食,中佐
...

恭喜你呀, 我都是多囊加高0, 你幾多歲

別墅

國民生產總值:800

發表於 前天 08:10 |顯示全部帖子
我都有呢個問題 有睇中醫調理,想知仲有無其他方法
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎