親子旅遊

跳至
[日本] 大阪行程

首頁

尾頁

大宅

第一次去大阪 請各位幫吓眼 睇睇個行程
Day1 夜晚7點先開始活動- 心齋橋
Day2 環球影城
Day3 黑門市場 大阪城(睇紅葉)加心齋橋
Day4 京都
Day5 Kiddyland@梅田 蟹道樂
Day6 Outlet

有邊日可以塞神戶?
Thx

大宅

熱血勳章

lobylau 發表於 16-10-19 07:45
Day2 環球影城

Day 5

梅田過去似乎最順路
時間亦配合些

複式洋房

venusbbb 發表於 16-10-19 08:24
Day 5

梅田過去似乎最順路

都係day 5,kiddyland上午行完,跟住食,係梅田直接去神户,唔駛轉車

伯爵府

想新年或出年暑假去大阪,上cx官網見到機票三千幾,平唔平,抵嗎?

伯爵府

蘑菇 發表於 16-10-19 13:21
想新年或出年暑假去大阪,上cx官網見到機票三千幾,平唔平,抵嗎?
請幫忙解答。

大宅

熱血勳章

蘑菇 發表於 16-10-19 17:13
請幫忙解答。

住宿呢?你諗住點安排?peak season 如package可能仲抵

伯爵府

venusbbb 發表於 16-10-19 17:54
住宿呢?你諗住點安排?peak season 如package可能仲抵
諗住酒店,機票分開訂,package會抵d? 經邊度訂好呢? 宜家旅行社價目表睇唔到出年暑假喎!

大宅

熱血勳章

蘑菇 發表於 16-10-19 18:00
諗住酒店,機票分開訂,package會抵d? 經邊度訂好呢? 宜家旅行社價目表睇唔到出年暑假喎! ...

如新年去有啦

可上網格下價

大宅

BK Milk勳章

lobylau 發表於 16-10-19 07:45
Day2 環球影城

Kiddyland其實只是一間玩具店,唔好有太高期望。行一小時已經好足夠

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

蘑菇 發表於 16-10-19 13:21
旺季CX 去日本有三千幾算係咁啦,hk express 呢D時間都係差唔多呢D價錢咋

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

蘑菇 發表於 16-10-19 18:00
諗住酒店,機票分開訂,package會抵d? 經邊度訂好呢? 宜家旅行社價目表睇唔到出年暑假喎! ...
如果你識去 jalan 同樂天訂酒店,然後又密切留意酒店房價,
然後又對酒店無要求,
唔會話要四五星既,
咁自由行係會平D。

伯爵府

shinku 發表於 16-10-20 14:48
如果你識去 jalan 同樂天訂酒店,然後又密切留意酒店房價,
然後又對酒店無要求,
唔會話要四五星既,
想問吓jalan2, 樂天訂酒店係咪要即付款?

珍珠宮

蘑菇 發表於 16-10-20 15:21
想問吓jalan2, 樂天訂酒店係咪要即付款?
唔係,全都係去到先比,但記得守信用,
唔去個間酒店記得一早取消唔好 no show

伯爵府

shinku 發表於 16-10-20 16:02
唔係,全都係去到先比,但記得守信用,
唔去個間酒店記得一早取消唔好 no show
...
Sure. 唔可以影衰香港人。咁jalan, 樂天邊間比較平d? 呢兩間係咪平過agoda, expedia? 感覺上,jalan, 樂天好似選擇較多。

珍珠宮

蘑菇 發表於 16-10-20 16:26
Sure. 唔可以影衰香港人。咁jalan, 樂天邊間比較平d? 呢兩間係咪平過agoda, expedia? 感覺上,jalan, 樂天 ...
無話一定,要夾價,大部份時間兩間既價錢差唔多係一樣。
日本既話呢兩間一定多選擇過 agoda 同 expedia ,
話曬都係係本地薑

agoda 同 expedia 我唔打算幫襯 ^^

男爵府

我用JAPANICAN訂都抵

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至