自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

東方日報專訊】中年運輸男工被指在○八至一五年近八年間,趁妻子入院產子或入住精神病院等不在家的時間,涉嫌屢屢向未成年的女兒作出猥褻行為,包括要女兒脫去內褲趴跪到床上,讓他打、摸及揸其臀部;又涉兩度在女兒面前露出下體「揈下揈下」,更着女兒「觀鳥」,事件在本年初被揭發報警後,男工涉以自殺威脅女兒銷案。案件昨於區域法院開審。

現年四十三歲男被告被控三項非禮、兩項向十六歲以下兒童作出猥褻行為及一項妨礙司法公正等共六罪。控罪指他在○八至一五年間,非禮當時只得六至十四歲女事主X及向她作出猥褻行為,被告另被控在今年二月廿二日威脅X,要她撤回向警方的投訴,否則被告會自殺,因而妨礙司法公正。
控方先在庭上播放X的錄影會面影帶,她表示事發時與被告、母親及兩名弟弟同住。在○八年,母親因入院產子,只剩她及被告獨處家中,被告首次侵犯她,期間着她脫去褲子及內褲,趴跪到床上,被告接着用手打她臀部,打完後便又摸又揸。當時年僅六歲的她,雖知「女仔唔應該除褲」,但又不明白被告要求她這樣做的原因,加上被告語氣很惡,故她屈從。

公爵府

事主弟目擊揭發
之後在一三年及一五年時,母親因情緒問題要入住青山醫院以及出外跑步時,被告重施故技侵犯她。X稱感到不開心,因「我覺得自己無做錯」,又指被告對她做完這些事後,「唔會有補償」,沒有送她小禮物。
X續稱約在○八至○九年某日,被告突然脫去內褲露出陽具用手握住,要X「望住陽具」。X當時看見被告的陽具好硬及指向她,「我望咗,呆咗,覺得好核突、好惡心,唔明點解要望佢嗰度」,但因恐懼不依指示會被打,故遵從。之後在一四年某日,被告穿着短褲,並透過褲窿向X展示陽具,「喺我面前揈下揈下」。X指因弟弟期間曾目睹事件,並告訴母親而揭發事件。
被告本年一月被捕,警誡下否認犯案。惟被告卻於二月廿二日多次致電X,X昨供稱被告當時「叫我唔好屈佢」,又指會自殺上報紙,着X看報紙,X因感驚慌而致電母親。
辯方盤問X時,指X曾居於太婆家,因感母親管教她過嚴而不想回家,故撒謊指控被告以避免回家住,X否認。辯方又指X於上月曾向母表示「我係屈爸爸,所有嘢都唔關爸爸事」,X解釋,因當時快要出庭而感到很大壓力,為逃避到庭才這樣說。辯方亦指被告沒有以自殺威脅,X不同意。

公爵府

個男人禽獸不如

翡翠宮

回覆樓主:

由佢死啦!

子爵府

回覆樓主:

人渣快d死!

水晶宮

他唔死有什麼用?快D吧!
自由太多會令世人失去平衡

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係C就好啦

珍珠宮

OKC 發表於 16-10-19 08:06
事主弟目擊揭發
之後在一三年及一五年時,母親因情緒問題要入住青山醫院以及出外跑步時,被告重施故技侵犯 ...

驗下佢個腦先,佢可能迫到老婆入精神病院。最好閹埋入監。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:法庭:父涉狎稚女8年 以死脅迫銷案

禽獸不如

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

9唔9就有呢d新聞,我真係唔明,自己個女,係自己個親生女黎架!點解會有反應架?我唔明呀

子爵府

親子王國15週年勳章

其實我估香港有唔少呢類事情發生, 大人固然係人渣, 但點樣救D小朋友出嚟先係最重要.

男爵府

回覆:法庭:父涉狎稚女8年 以死脅迫銷案

其實個女仔點解要講大話? 佢要係陌生人面前視像和講出呢啲咁噁心嘅說話,幾大壓力想像到,弟弟又係目擊者而揭發事件,另外佢爸爸真係夠膽死? 要死就唔使話比人聽,即刻去做啦!希望法官還受害者一個公道

珍珠宮

BK Milk勳章

唔好比佢死,入去等人招呼佢

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

佢癡架

公爵府

引用:由佢死啦!

原帖由 fatchu@home 於 16-10-19 發表
由佢死啦!
唔洗死,睇到之前兩單, 呢 D 風化案可能會撤銷控罪,就算上庭,假髮人又可能只判 240 小時社會服務令

大宅

回覆樓主:

大宅

唔死都無用!

象牙宮

個男人禽獸不如唔死都無用!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

人渣

琥珀宮

引用:事主弟目擊揭發之後在一三年及一五年時,母

原帖由 OKC 於 16-10-19 發表
事主弟目擊揭發
之後在一三年及一五年時,母親因情緒問題要入住青山醫院以及出外跑步時,被告重施故技侵犯 ...
『X於上月曾向母表示「我係屈爸爸,所有嘢都唔關爸爸事」,X解釋,因當時快要出庭而感到很大壓力,為逃避到庭才這樣說。』

講真呢個point幾可疑,正常就算唔想上庭,都不需要話自己係屈爸爸。

呢個case,若爸爸有做真係好賤格,若爸爸無做但被女屈真係好慘。

首頁

尾頁

跳至