用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1054|主題: 870146

bb要到幾時先一覺到天光?

大宅

國民生產總值:2954

bb出世一個半月已經自己戒左夜奶,每晚由11點瞓到8點。點知6個月開始吽牙,每晚就開始醒幾次,到而家就黎一歲,都每晚醒幾次。有時醒左抱起就瞓返,好快放得落床。有時會唔肯瞓,玩兩、三個鐘先肯瞓。
有時知佢吽牙,有時見佢係揾媽咪,但真係晚晚醒。
我瞓唔夠就頭痛,真係成個月日日都要食頭痛藥,就快癲。

伯爵府

國民生產總值:18156

陪月勳章

cholewong29 發表於 16-10-19 08:57
bb出世一個半月已經自己戒左夜奶,每晚由11點瞓到8點。點知6個月開始吽牙,每晚就開始醒幾次,到而家就黎一 ...
咁即係佢唔舒服所以醒﹐你信唔信BB飲開奶茶果D﹐
人地話清在熱就會少在唔舒服﹐
應該無咁易醒的了。

水晶宮

國民生產總值:52132

BK Milk勳章

回覆樓主:

開奶茶
吾介意就保嬰丹

公爵府

國民生產總值:28636

我仔出世到而家兩歲8個月,未試過可以一晚訓天光,一晚醒幾次,要拍一陣先訓返,咩都試過都係咁,好彩半夜有老公幫手先好d

wcpcelia    發表於 16-10-19 10:55

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎