用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由報料 今日: 147|主題: 243146

PayPal 詐騙?  

大宅

國民生產總值:1246

Hi, 早晨!!! 今天剛收到由PayPal發出 email, 內容是我購買1部iPhone 7 Plus (USD1,324.74), 但我没有在網上購買 iPhone, email 又没有說明會扣我邊個account no. ,但就有寫 "This Isn't you? click Resolve Now" , 我没有click Resolve Now, 因覺得好奇怪, 所以打去HSBC 問有没有這單交易, 銀行回覆沒有這單交易, 銀行職話最近都有收到有關查詢, 煩請各位幫忙, 我現在可以怎樣做呢?

王國熱話
小朋友近視藥水
今年2月第一次黎m, 到現在都係時多時少...
孩子9岁眼睛用力眨得好快
如何和初中生約法三章?

子爵府

國民生產總值:10006

Chrisco 發表於 16-10-19 10:31
Hi, 早晨!!! 今天剛收到由PayPal發出 email, 內容是我購買1部iPhone 7 Plus (USD1,324.74), 但我没有在網上 ...
Delete 左個email 佢囉

複式洋房

國民生產總值:472

BK Milk勳章

Hi, 早晨!!! 今天剛收到由PayPal發出 email, 內容是我購買1部iPhone 7 Plus (USD1,324.74), 但我没有在網上 ...

我都收到

FiFiMa    發表於 16-10-19 17:59

子爵府

國民生產總值:11430

尋日都收到。del左佢就ok

wcpcelia    發表於 16-10-19 11:03

男爵府

國民生產總值:5359

ILLUMA Inspired by Nature勳章

我都收到, 我都係今早收到, 究竟咩黎

子爵府

國民生產總值:11474

ILLUMA Inspired by Nature勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Chrisco 的帖子

我今早都收到..delete左

FiFiMa    發表於 16-10-19 17:59

大宅

國民生產總值:1246

謝謝各住幫忙, 现在放心la, 會Delete email

wcpcelia    發表於 16-10-19 11:04

珍珠宮

國民生產總值:30056

環保接龍勳章 大廚勳章

我都收到.....嚇c 我......

珍珠宮

國民生產總值:32543

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都收到同樣內容嘅 email

水晶宮

國民生產總值:57476

畀面勳章 環保接龍勳章

我也都收到。del左佢就ok

子爵府

國民生產總值:11451

畀面勳章

Report PayPal, 有次我試過係我無登記PayPal 既email send左個PayPal email來,我就打去比PayPal 佢地真係有人follow up

男爵府

國民生產總值:9544

我都收到, 已deleted

象牙宮

國民生產總值:239851

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

Delete
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

國民生產總值:1404

回覆樓主:

我都收到, 按“resolve now”都唔得。

睇到樓上回覆, 我delete算了

男爵府

國民生產總值:7329

Tszyanyan 發表於 16-10-19 10:46
我都收到
X2

大宅

國民生產總值:2934

今早我都收到e mail . 好鬼煩,成日收到。我直情把張卡取消左。

水晶宮

國民生產總值:65092

假嘢多

別墅

國民生產總值:989

ProAbsorb勳章 活躍勳章 吸收力勳章

我都收到,呃人㗎,唔好click入面條link吖,你睇真啲個email address根本就不是由paypal.com發出

大宅

國民生產總值:1805

I've also recieved this kind of email today and reported to the PayPal web. They responded promptly that that is kind of 'spoof' mails.

子爵府

國民生產總值:11908

畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆:PayPal 詐騙?

我都收到

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎