用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

潮流時尚 今日: 364|主題: 79957

[其他] 唔係H袋.....就....

大宅

國民生產總值:2845

係咁嘅,上兩個星期買左呢個袋,隻色都似呢個咁淺色,用左幾次之後見條帶開始有少少變色,我同朋友講開呢個問題,咁我話之前去外地買左條好似H果D twilly (其實係綁頭用嘅,唔係H牌), 我話想用黎綁係手袋條帶度....
跟住我朋友笑我,叫我"千萬唔好咁做,如果唔係實比人笑死,你又唔係H袋又唔係H twilly....扮嘢咩...."咁....
係咪如果咁做,會好肉酸.............? 但我見其他牌子都有類似嘢......
但唔用,條帶好快會變黑,賤晒....

王國熱話

大宅

國民生產總值:4109

No problem, just use it. Not only H bags would use twilly.

wcpcelia    發表於 16-10-19 11:27

侯爵府

國民生產總值:21378

其實冇乜問題,想用就用,又唔係老番

hohoyy    發表於 16-10-20 09:02
ada0707    發表於 16-10-19 11:32

侯爵府

國民生產總值:20700

何必理人點講, 自己鍾意就得啦.

大宅

TobsterBB 發表於 16-10-19 11:08
No problem, just use it. Not only H bags would use twilly.

TKS~!

大宅

trin527 發表於 16-10-19 11:18
其實冇乜問題,想用就用,又唔係老番

係囉呵.....

大宅

koko2000 發表於 16-10-19 11:21
何必理人點講, 自己鍾意就得啦.

知道~TKS!

子爵府

國民生產總值:12768

I also use H twilly on other brand bags, don't worry~~~~

金仔媽媽    發表於 16-10-20 10:08
getit    發表於 16-10-19 14:12

大宅

國民生產總值:2237

你朋友好膚淺兼無taste

侯爵府

國民生產總值:20685

回覆樓主:

您朋友係咪果啲拎個名牌袋出黎就覺得自己高左3吋嘅人
愛是恆久忍耐......

大宅

新紮媽媽 發表於 16-10-19 14:53

唔知呀....不過,佢冇點用貴袋嘅,但都有戴貴錶...

其實本身我覺得冇問題,但比佢咁講一講,我又怕好似好核突.....

大宅

國民生產總值:2237

新紮媽媽 發表於 16-10-19 14:53

大宅

國民生產總值:4239

其實beside "H" 其他牌子好似Dior ,LV 都有出Twilly 你都可以用嚟放响其他牌子嘅袋都冇問題㗎!最緊要自己鐘意!

別墅

國民生產總值:672

回覆樓主:

其實唔一定係H先用twilly,我都用左條H twilly黎綁呢個vintage C

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

金仔媽媽    發表於 16-10-20 10:08

大宅

ungela914 發表於 16-10-19 19:33
其實beside "H" 其他牌子好似Dior ,LV 都有出Twilly 你都可以用嚟放响其他牌子嘅袋都冇問題㗎!最緊要自己 ...

我就係見過其他牌子都有咁所以先有呢個諗法
多謝你嘅意見

大宅

vgng33 發表於 16-10-19 23:34
其實唔一定係H先用twilly,我都用左條H twilly黎綁呢個vintage C

男爵府

國民生產總值:7544

mix and match 嘛 !!!

大宅

國民生產總值:3940

回覆 getit 的帖子

你朋友真膚淺 一條twilly值幾錢?好體咪得羅 如果你個朋友咁樣講只可以講 佢系為牌子而買 而唔系真係中意個樣野 如果系咁樣考慮 係咪其他牌子就唔可以mix去hermes? twilly又唔系咩值錢野 理得講咩

大宅

KWOKPHOEBE 發表於 16-10-20 09:33
回覆 getit 的帖子

你朋友真膚淺 一條twilly值幾錢?好體咪得羅 如果你個朋友咁樣講只可以講 佢系為牌子而 ...

可能佢係想話我,個袋同條巾都唔係H牌啩......

別墅

國民生產總值:672

getit 發表於 16-10-20 09:50
可能佢係想話我,個袋同條巾都唔係H牌啩......

最緊要綁得好,
我試過見到人個H綁條twilly綁到梅菜咁樣
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎