用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 82|主題: 89099

有無jm有過念珠菌?想生bb好困擾

別墅

國民生產總值:819

我呢2個月睇左幾次中醫 好左期間再返發
點好?想生仔架嘛 影響計劃
有無人試過念珠菌?
唔痕幾耐先叫好返可以行房呢

別墅

國民生產總值:819

回覆:有無jm有過念珠菌?想生bb好困擾

打漏字 已睇左中西醫 幾次

複式洋房

國民生產總值:373

回覆 sanhkchan 的帖子

我上個月試過,西醫俾左藥膏我搽,同醫生講想生BB,佢會開D 孕婦都適合既藥膏俾你。keep 住搽,唔好一好少少就停。如果唔係好易番發。
如果真係唔好,可能要去種菌喇~

大宅

國民生產總值:1881

sanhkchan 發表於 16-10-19 10:42
有無人試過念珠菌?

上幾個月,我都係,不停地換醫生,街症,家庭醫生,婦科專科,cycle26天試過20日都塞藥,不停洗底底,用滾水,都唔管用,最後開始做運動,我慢跑先一天兩次,一次半小時,最近開始快步走,利用手機每日設定1萬步,so far 都冇再來。我覺得運動非常重要!

大宅

國民生產總值:1238

念珠菌呢D野, 一定要身體好, 抵抗力足夠先可以成功斷到尾~
平日要每日用女性潔膚液, 保持乾爽, 有需要就一日換兩條底底咁囉~
食乳酪都有幫助~

複式洋房

國民生產總值:315

sanhkchan 發表於 16-10-19 10:42
有無人試過念珠菌?

用女性清潔液!唔好dodo住!c6都要潔淨

大宅

國民生產總值:1089

由上個月排卵後到呢幾日排卵都仲係痕痕地, 好煩呀, 冇DO DO過~

洋房

國民生產總值:37

我以前兩個月就一次,之後同當時男朋友分手後,竟然變成一年一次。醫生有叫我男朋友一齊吃一個療程的藥。建議你同男人一起看一次醫生

大宅

國民生產總值:3122

回覆樓主:

每曰飲yoghurt , 一個月就無事,再無發過
但dodo 完要即時小便,呢個好重要!

別墅

國民生產總值:930

回覆樓主:

暫停用護墊,寧願更換底底,尤其要著綿質,保持通爽,通常每晚塞足藥一星期就會好,塞藥期間用護墊要換密D。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎