用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 52|主題: 236431

新生兒保險

別墅

國民生產總值:528

大家覺得需要幫新生嬰兒買保險嗎?
如要,該怎麼分配呢?

複式洋房

國民生產總值:406

我會買aia,諗住出世15日後或滿月前就會買,因為平啲⋯⋯
同埋我覺得BB都有機會會唔舒服,多個保障好啲嘅!
咁我當然希望用唔着啦

複式洋房

國民生產總值:208

有冇話AIA 邊隻PLAN,我都諗緊買

複式洋房

國民生產總值:283

fibe0313 發表於 16-10-19 11:37
如要,該怎麼分配呢?

越早买越便,宝宝出生都准备要买。

複式洋房

國民生產總值:336

fibe0313 發表於 16-10-19 11:37
如要,該怎麼分配呢?

我都係幫我仔買AIA的~

大宅

國民生產總值:1025

大女出世幾個月就買宏x,一年大約5500-6000,試過7/8個月時入浸會住3人房,最後自己要比大約2000-3000。等BB出世都會買。

別墅

國民生產總值:528

回覆樓主:

咁大家比較買重的是意外跟醫療嗎

禁止訪問

國民生產總值:49

洋房

國民生產總值:63

我是幫阿囡買保誠的,BB越早買越好,少保費但額大

別墅

國民生產總值:940

na4239 發表於 16-10-20 12:40
我是幫阿囡買保誠的,BB越早買越好,少保費但額大
我都係買保誠,大B唔夠一個月就買左,唔係好記得買幾錢,不過係買最細個額
我地住上水,前個月第一次CLAIM,睇兒科門診轉介入院,我地諗左好耐去唔去仁安好呢,我地果份細保,如去仁安的話大房都CLAIM唔足(都應CLAIM到八九成),出九龍果邊私家,實在太遠喇,打去仁安問問佢地話大房床位暫時比較緊張,有無位要去到先知,咁我地就走左去大埔那打素,入院前個門診都CLAIM埋,都係八百幾。。。

BB我一定會買保險,BB病,做父母都唔會拖,好彩就係公立醫院都算對BB症處理得比較好效率,但如有D野要在公立排期大半年的話,好多父母都會選擇拿拿林響私家做,咁保險就好大幫忙喇。

洋房

國民生產總值:57

我買Metlife,$8000 一年,住半私家房,claim足

別墅

國民生產總值:553

我仔買AXA全球(除不包美國)私家房,全數賠償。第一年大約$8xxx,第二年會多啲啲(忘了,因為幾種保險一齊交)。第二年我仔入院1.5天,合共$13xxx,全數賠足。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎