用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 80|主題: 49036

懷孕後對啲香嘅味反而覺得難頂

複式洋房

國民生產總值:387

依家9週幾,對於啲有香味嘅護膚品或沐浴露好反感... 我已經用有機孕婦可以用嗰啲... 但少少味都好難頂了... 有無jm同我一樣呀?

大宅

國民生產總值:1984

畀面勳章

我初懷孕都係咁呀,到中後期就無咁敏感,希望你都係啦

大宅

國民生產總值:2607

回覆:懷孕後對啲香嘅味反而覺得難頂

我初期時用平用開的沖涼液的話簡直係受難咁,之後轉用番皂就好好多

複式洋房

國民生產總值:496

我開頭都係甘...而家叫好dd,但可以嘅話...最好唔好比我聞到香味,仲係有d反感

大宅

國民生產總值:3381

Cindych 發表於 16-10-19 12:31
依家9週幾,對於啲有香味嘅護膚品或沐浴露好反感... 我已經用有機孕婦可以用嗰啲... 但少少味都好難頂了... ...

一樣, 我係超嚴重, 因為未有BB我已經係狗鼻, 有咗更加, 我成4個幾月先好返啲, 而家好返好多, 起碼唔會嘔先

大宅

國民生產總值:1090

都會咁架,商場啲香水味都覺得難聞

複式洋房

WoodyDot 發表於 16-10-19 12:34
我初懷孕都係咁呀,到中後期就無咁敏感,希望你都係啦

希望啦!謝謝你

水晶宮

國民生產總值:54754

有啊,未有之前D味覺得好聞,之後就覺得好難頂

大宅

國民生產總值:2684

有呀, 平時噴開果隻香水, 到一有左, 完全冇噴過收埋左, 一聞就想嘔

複式洋房

國民生產總值:226

阿韻BB 發表於 16-10-19 15:24
有呀, 平時噴開果隻香水, 到一有左, 完全冇噴過收埋左, 一聞就想嘔
...

搭車時有人噴香水簡直想嘔。仲有真心怕煙味。好憎d人一路行一路食煙。

複式洋房

MacyM 發表於 16-10-19 18:45
搭車時有人噴香水簡直想嘔。仲有真心怕煙味。好憎d人一路行一路食煙。
...
係呀,有時搭車坐正隔離個人如果有噴水的話好辛苦⋯ 我即時攞口罩諗住遮下,不過都會聞到⋯

複式洋房

最搞笑係自己老公沖完涼仲有陣沐浴露洗頭水味,真係要叫佢行遠啲⋯⋯

複式洋房

國民生產總值:114

Cindych 發表於 16-10-19 23:49
最搞笑係自己老公沖完涼仲有陣沐浴露洗頭水味,真係要叫佢行遠啲⋯⋯ ...

我懷孕初期都係,一聞到啲用開嘅洗頭水沐浴露等嘅香味好反感,連老公用都反感,最後換晒啲無味或聞過接受到先買新嘅沐浴露洗頭水

男爵府

國民生產總值:8030

味覺會變得好敏感,以前鐘意聞香味,而家唔鐘意,甚至覺得作嘔作悶。

複式洋房

國民生產總值:458

我們嗅覺係改變左!

大宅

國民生產總值:2002

我初期果陣都係咁,到左3-4個月左右就開始無事啦,加油呀!好快捱過

大宅

國民生產總值:1609

我連屋企部冷氣都覺得有味

水晶宮

國民生產總值:57061

好媽媽勳章

回覆:懷孕後對啲香嘅味反而覺得難頂

係街都可以避,最慘連醫院姑娘都噴香水

複式洋房

丙丙 發表於 16-10-20 11:56
係街都可以避,最慘連醫院姑娘都噴香水

嘩姑娘返工都濆香水...

水晶宮

國民生產總值:61676

會架,對味道好敏感,有時沖涼聞到個味道都會嘔。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎