用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 57|主題: 24223

真係好嬲囉!! 老公表妹個朋友嚟咗住三日

民房

國民生產總值:22

我老公個表妹,喺日本返工 話放假返嚟香港三日,同個女仔朋友嚟玩 問可唔可以住喺我哋屋企三日,但我覺得佢哋真係好冇禮貌 我好不爽
1. 尋日我哋請佢哋飲茶,佢哋都冇講多謝,今日食晏又一齊,佢表妹個friend, 一食完就話出門口食煙,好似唔洗俾錢咁,佢表妹雖然都有問幾錢,我老公話 " 200,我哋俾就好" 佢表妹只係講咁平呀,一句多謝都冇,好似我哋俾係老逢咁!!!

2. 我啱啱有咗兩個月,成日好攰好早瞓,佢哋傾偈傾到兩點幾,一啲都冇細聲啲囉!!!!!!!我哋屋企好細 都冇間房. 嘈到我瞓吓醒吓

3. 我哋今朝等佢哋化妝話一齊食早餐,明明話10點起身,結果攪到10:30先起身,我同老公一早攪掂等佢哋 仲要化個幾鐘妝。。。。。。。。 我屋企又冇嘢食。。冇食嘢血糖低。。好憫憎。。。

4. 表妹話隻腳傷咗 問我拎膠布。。。點知啲膠布包裝紙。。。只係亂丟在沙發。。。丟去垃圾筒也不會嗎??

我同老公講 老公只話我小事化大。。。。 > <

王國熱話
DD過咗4日, 綠d算唔算淺?
紅d長期有線?
有冇人排緊廣華生育科呀,入嚟傾下吖
紅d未試過深粗

大宅

國民生產總值:1605

三日者, 忍忍佢, 大住個肚嬲, 唔值得

珊瑚宮

國民生產總值:122603

picpicc 發表於 16-10-19 13:29
我老公個表妹,喺日本返工 話放假返嚟香港三日,同個女仔朋友嚟玩 問可唔可以住喺我哋屋企三日,但我覺 ...

佢表妹個friend, ???

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。愛理性交流討論。 *本人文化水品有限, 無法與公主/ '衣来伸手,饭来张口者,喜批評, 而無建設性' 交流溝通。 你永遠是對的。。。

珍珠宮

國民生產總值:31072

表妹個朋友都要去你家住?好熟架?無房都唔適宜招呼客人啦,下次叫你老公拒絕

子爵府

國民生產總值:12747

如果限時3日就忍吓啦? 反正你們也會有機會日本自由行呀 ?

男爵府

國民生產總值:5672

回覆樓主:

我絶對唔會招呼,我屋企有客房有工人都唔會,最憎人打擾我的私生活兼要應酬無謂人

pi0219    發表於 16-10-19 19:48
美菲絲    發表於 16-10-19 14:44

男爵府

國民生產總值:6108

回覆:picpicc 的帖子

表妹都算,仲要帶多個女仔,你屋企冇房,又有個男人,直頭話唔方便啦!

Jolin_Yuen    發表於 16-10-20 12:08
wcpcelia    發表於 16-10-19 15:02

大宅

國民生產總值:4913

動物勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆:真係好嬲囉!! 老公表妹個朋友嚟咗住三日

同老公表明冇下次。

水晶宮

國民生產總值:54754

3日好快就過啦,反正就冇下次

民房

國民生產總值:22

其實嚟住。。都算了 才三天,但我真係好唔鍾意人 咩都老逢咁!!!!!! 仲要亂丟垃圾 明知人瞓咗仲講嘢咁大聲

老公一啲都唔認同吓我。。。 淨係識話我小題大做。。。

男爵府

國民生產總值:5672

picpicc 發表於 16-10-19 14:50
其實嚟住。。都算了 才三天,但我真係好唔鍾意人 咩都老逢咁!!!!!! 仲要亂丟垃圾 明知人瞓咗仲講嘢 ...

禁你咪回敬翻佢,駛唔駛你返外家住幾天讓埋間房佢住呀,痴痴地

別墅

國民生產總值:725

奇怪一問,佢表妹响HK冇屋企嘅咩??
如有,點解唔返去自己屋企呢???

男爵府

國民生產總值:5251

最有問題係你老公
如果屋企多間客房
淨係招呼表妹都可以諗下
你屋企又冇間房
仲要招呼埋表妹個frd
你老公都唔拒絕

男爵府

國民生產總值:5607

得到教訓,唔好有下次。

水晶宮

國民生產總值:74288

下次唔好再借地方比人住啦.
有D人真係無好的生活習慣,而你C6表妹可能以往都係有大食大,唔覺有需要比返錢你地.
如果佢地嘈住你瞓,你可以開聲,食早餐就更加無需要等.

男爵府

國民生產總值:8022

點解會肯俾佢地住?又唔係大又冇房
怪怪的如果係c6話一定要俾佢地住
我個心會唔舒服囉

別墅

國民生產總值:575

好小事
貪食飯的小小錢不如收佢房租好過

珍珠宮

國民生產總值:48889

樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

叫佢地自己租airbnb啦,表妹訓一晚都未必肯啦,何況佢三唔識七的朋友?

食早餐個度,我係你我一定唔等一齊食野,自己同老公去食,佢地大人大姐自己搞掂自己識去搵食架啦

侯爵府

國民生產總值:21374

回覆樓主:

咁就唔好約佢地食早餐啦
同埋 叫你老公 無下次

男爵府

國民生產總值:8052

畀面勳章

冇下次。。講完
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎