自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我一早提左老公同阿囡著水鞋雨褸,老人家自己都未顧到自己,點叫佢照顧小朋友....好彩有樓主你幫手

禁止訪問

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆:見到老人家帶孫仔番學, 好狼狽

樓主好人好事

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

謝謝樓主,你心地真好心
呢兩日真係橫風橫雨,返工返學都好狼狽,行幾步已經濕哂

伯爵府

你真好`~:)...由於太大雨, 我怕婆婆會咁, 所以同小朋友請左假,,,,N 班, 我咁叫唔叫怪獸

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

aprilbaby04 發表於 16-10-19 15:20
我一早提左老公同阿囡著水鞋雨褸,老人家自己都未顧到自己,點叫佢照顧小朋友....好彩有樓主你幫手
...
無錯, 呢位老人家可能該都企咗好耐了

水晶宮

樓主真係好好人

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

TRUBIMA 發表於 16-10-19 15:33
你真好`~:)...由於太大雨, 我怕婆婆會咁, 所以同小朋友請左假,,,,N 班, 我咁叫唔叫怪獸 ...
都係因應情況, 如果小朋友有其他人可以照顧, 天氣又唔好, 都可以理解的...

珍珠宮

2018復活節勳章

彤彤千興 發表於 16-10-19 14:28
琴晚我女自己翻屋企,但八達通跌左,之後距打卑我,係度喊…我本身唸住去接距,但有個哥哥……打卑我同我 ...

好人好事呀

侯爵府

wcpcelia 發表於 16-10-19 13:58
橫風橫雨,個伯伯拖住個三歲左右的小男孩,看似等了很久,但校車都未到...見到伯伯撐著一把傘子,小男孩無 ...

樓主俾個like妳

雲母殿

nainaitze 發表於 16-10-19 15:31
謝謝樓主,你心地真好心
呢兩日真係橫風橫雨,返工返學都好狼狽,行幾步已經濕哂
...
都係即時諗番起, 換轉自己個小朋友咁樣淋法, 好易冷親的

大宅

樓主好好人

珍珠宮

2018復活節勳章

TRUBIMA 發表於 16-10-19 15:33
你真好`~:)...由於太大雨, 我怕婆婆會咁, 所以同小朋友請左假,,,,N 班, 我咁叫唔叫怪獸 ...

咁又唔會呀,橫風橫雨,我哋湊都好狼狽啦,何況老人家,小朋友又咁細,一老一嫰,真係好難搞。

侯爵府

而家又好大雨,接仔等巴士又好似尋日咁濕晒,大人都煩,何況老人家。

wcpcelia    發表於 16-10-19 15:56

珍珠宮

2018復活節勳章

wcpcelia 發表於 16-10-19 15:35
都係即時諗番起, 換轉自己個小朋友咁樣淋法, 好易冷親的

係呀,做咗媽媽之後,即使只係喺街見到人哋嘅小朋友有啲咩,個心都好唔舒服

男爵府

剛剛變紅雨

伯爵府

nainaitze 發表於 16-10-19 15:38
咁又唔會呀,橫風橫雨,我哋湊都好狼狽啦,何況老人家,小朋友又咁細,一老一嫰,真係好難搞。
...
紅雨喇,,,本身4:30 湊放, 真係好在冇反, 因為要搭2個站地鐵加冇頂行10MINS 我地放工又要濕過

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

今日北區全日都好大雨,倒水咁,未停過

侯爵府

2018復活節勳章

wcpcelia 發表於 16-10-19 13:58
橫風橫雨,個伯伯拖住個三歲左右的小男孩,看似等了很久,但校車都未到...見到伯伯撐著一把傘子,小男孩無 ...

好人好事, 值得我地去學習呀

首頁

尾頁

跳至