用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

嬰兒用品 今日: 16|主題: 81999

新手媽媽買野一問

洋房

國民生產總值:48

你地有咗之後大既幾多個月開始買嬰兒用品同添置傢私架?

王國熱話
氣泡 (1-5, 更新5)
詩語閑情.......斯人讀潮水
【淨空法師:人生的意義在哪裡】
[轉貼] 一對小夫妻離婚後的三十天生活

民房

國民生產總值:24

大概30週後先買,不過之前睇定買嘜先。

子爵府

國民生產總值:10476

我都係30w開始買

別墅

國民生產總值:908

回覆樓主:

我大概5個月左右就開始留意要買咩,同留意吓幾時有d bb節做特價
我嗰時大概6,7個月左右咁啱有bb節做特價,我睇中嗰款奶瓶消毒機俾我之前睇平成差唔多2佰,就即買

功課你可以早d做,同留意吓幾時有bb節,通常都半年一次,等做特價時買

複式洋房

國民生產總值:318

想生BB熱投

回覆樓主:

請問應該買幾多床單俾bb先夠?或者你地準備左幾多?會唔會好易整污糟(嘔奶/VV)?thanks

別墅

國民生產總值:595

pppat 發表於 16-10-29 08:49
請問應該買幾多床單俾bb先夠?或者你地準備左幾多?會唔會好易整污糟(嘔奶/VV)?thanks
...

我買咗兩套咋,必要時乾衣機焗乾。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎