用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 160|主題: 870113

其實份工……有咩問題

男爵府

國民生產總值:7350

商場內小店,收銀員,朝9晚9,返6天,輪休,萬三。(長期貼下,又撕了。)

分二間,朝9午3,午3晚9,6千5。(又係成日貼下,撕下。)

人工好似已經好過百x,萬x,如果c9做時間好似好穩定,又吾係長期不停要收錢。

大宅

國民生產總值:3252

bbkq 發表於 16-10-19 15:22
商場內小店,收銀員,朝9晚9,返6天,輪休,萬三至四。(長期貼下,又撕了。)

分二間,朝9午3,午3晚9,6千 ...

每日12個鍾,返6 days, 如果鋪頭張要執頭執尾,應該都真係幾辛苦
可能拎假又難,(我估)
turnover 高都唔出奇

大宅

國民生產總值:4717

2015xmas

如果小朋友大d我都想做

侯爵府

國民生產總值:23424

商場內小店,收銀員,朝9晚9,返6天,輪休,萬三至四。(長期貼下,又撕了。)

我寧願做百x, 萬x, 大公司有同事攞假易

彩鑽殿

國民生產總值:802846

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

毎日時間過長...(對我來說)

大宅

國民生產總值:4385

有小學生的C9應該唔會做.
剛畢業嘅應該做唔長,因冇乜前景

大宅

國民生產總值:2952

返十二小時,六日,無乜時間休息囉,得一日一定攰,嗰日就唔想出街,呢啲工好快斷六親無朋友。萬三四除開時薪好多咩,做份一日返十個鐘嘅就算

大宅

國民生產總值:2952

C9為過日神,攝時間,唔會想返足六日,就算9-3都係咁話,要湊仔。
返左工,結果無時間湊仔,仲要俾錢人湊,為乜。

水晶宮

國民生產總值:74288

時間過長啦.
有家庭的人都唔會做.
萬三四唔係多,做5.5天保安,12小時一更的,都搵到呢個價.
而且小店唔會有好多假期或其他福利,唔及做大公召,有醫療有假期有購物優惠.

男爵府

國民生產總值:5718

回覆:其實份工……有咩問題

6天12小時太長時間喇

wcpcelia    發表於 16-10-20 09:39

大宅

國民生產總值:1676

畀面勳章

12小時 單身可能會做

侯爵府

國民生產總值:20694

佢應該target 兩批唔同的人...

1) 朝9晚6請 c9
2) 晚6至9請part time

大宅

國民生產總值:3766

老實講,而家所以好dd嘅物業管理都有呢個價.仲要有多少福利.又唔駛驚收錯錢.呢個價都仲有好多選擇

男爵府

國民生產總值:7350

koko2000 發表於 16-10-19 17:02
佢應該target 兩批唔同的人...

1) 朝9晚6請 c9
你真係心水清,剛見到佢加請朝9晚6,但得$40,1個月得7千6,咁又好低呵,

伯爵府

國民生產總值:19691

畀面勳章

朝9晚9,返6天==>唔會做囉~

子爵府

國民生產總值:14962

第一份朝9晚9, 照顧吾到屋企.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

珍珠宮

國民生產總值:41017

回覆:其實份工……有咩問題

放九點, 無人煮飯喎。。。家不成家咁。。。

珍珠宮

國民生產總值:31532

第一份個僱主似要求幾高,會幾辛苦又困身!可能連去廁所、食lunch時間都冇

大宅

國民生產總值:2866

回覆樓主:

咩叫長期貼下,又撕了

子爵府

國民生產總值:14894

返6日每日12個鐘太長時間
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎