用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 53|主題: 23623

bb好多尿柯

大宅

國民生產總值:1099

因為bb次埋身都飲得8.9分鈡,聽人講10分鈡後嘅奶先可以飽肚,所以阿b正飲到前乳助消化 ,冇飲到後乳,搞到每次飲完半小時左右又要換片,同時又嗌肚餓甘,請問jm甘樣係米好唔正常,所以每次換完尿片距仲喊,我就比奶咀距,甘樣距就會停喊,過一陣距就吐返出來唔喊,這個問題搞到我唔知距係換完尿片後肚餓喊定係要安撫嘅喊,但如果用齋抱嘅方法係止唔到喊要奶咀先止到?有冇jm可以指點我呢?

男爵府

國民生產總值:6308

回覆樓主:

我聽過5分鐘已經飲到後奶喎

如果你太擔心,可以係餵之前擠走少少奶,咁佢會易d食到後奶

BTW,我囡都係食唔夠10分鐘就飽

大宅

love-momo 發表於 16-10-19 15:55

真係喂奶換尿片都做到冇停

大宅

Jm甘你bb食完幾耐再嗌肚餓吖?

男爵府

jarjarjar 發表於 16-10-19 16:30
Jm甘你bb食完幾耐再嗌肚餓吖?

日頭一般頂到2小時,夜晚大約3小時

大宅

國民生產總值:1596

請問你bb幾大?我bb 未滿月,次次飲10-15分鐘昨

男爵府

lovebaby2013 發表於 16-10-19 18:41
請問你bb幾大?我bb 未滿月,次次飲10-15分鐘昨

岩滿月,未滿月都係咁架啦

大宅

love-momo 發表於 16-10-19 18:44
岩滿月,未滿月都係咁架啦

請問jm。bb飲甘少,你有冇泵奶吖?我自己本身埋身就冇泵,但依家擔心唔知甘樣會唔會影響後乳越來越少,只有前乳多

男爵府

jarjarjar 發表於 16-10-19 20:48
請問jm。bb飲甘少,你有冇泵奶吖?我自己本身埋身就冇泵,但依家擔心唔知甘樣會唔會影響後乳越來越少,只 ...

我本身好少泵,只係間中勁谷先泵出黎,有時比陪月或者屋企人餵

不過你唔使擔心,人奶係因應bb需要制造架,唔存在後奶唔夠既問題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎