用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4929|主題: 869886

又係星巴克霸枱  

大宅

國民生產總值:3252

今日有個賓賓推住個坐輪椅既伯伯入黎
想搵啲走廊大路位坐
有個男仔坐左係度好耐,無買野,再用袋霸住個位
個店員就同佢講,叫佢拎起個袋,比半邊枱伯伯坐
佢一口拒絕左,話等緊朋友
我見到之後讓左個位比伯伯,轉左坐入面啲枱同人搭枱
半個鍾之後佢朋友終於到
但2個坐低都無買野
店員同佢地講,佢地話一陣買
奈佢地唔何
結果我坐左個零鍾,佢地2個仲係咩都無買坐係度
其實呢啲地方,應該要寫明必須消費先可以佔坐位囉

利申,我買左野飲同野食架

天呀 我啱啱再經過番間 Starbucks, (隔左大半個鍾)我見佢地買左爆谷食緊,仍然係無幫趁店內既野

男爵府

國民生產總值:6117

回覆:Robinrobinrobin 的帖子

無耻真係無敵!
我覺得唔單只要消費先可以坐,直頭應該限時。

LedTV    發表於 16-10-20 10:22
blackberry    發表於 16-10-19 18:06
小肥楊    發表於 16-10-19 16:37
wcpcelia    發表於 16-10-19 16:34
tsung    發表於 16-10-19 16:13

水晶宮

國民生產總值:64756

樂桃猴年勳章

夠無恥夠厚面皮先得, 但香港大把咁嘅人, 超自私.

由麥記到星星咖, 日日都有人係咁做.

係麥記大快樂咩都唔買, 問阿姐攞杯水霸張檯坐大半日

禁止訪問

國民生產總值:2080

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:3362

個男仔年紀多大?
我覺得而家啲男子,越後生就越無風度和氣量
您, 是我一個遙遠的夢~~~

象牙宮

國民生產總值:240035

動物勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2015xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

Mao..Mao.. 發表於 16-10-19 16:02
個男仔年紀多大?
我覺得而家啲男子,越後生就越無風度和氣量

大學生,我見佢坐坐下拎份 powerpoint出黎

珍珠宮

國民生產總值:38632

有次我見有個似大專生年齡既女仔坐張長檯既中間, 有杯已飲晒既凍飲
佢左右各有1個位, 我於是話請問可以坐入一張凳, 我剛好2個人
佢無出聲, 將個揹袋好大力咁掉落佢一邊張凳, 即是一人已霸2個位
呢啲嘴臉呢啲態度真係好想車把佢

男爵府

國民生產總值:8302

Robinrobinrobin 發表於 16-10-19 15:55
想搵啲走廊大路位坐

cheap既人何其多, 唔怕人點睇就得

大宅

上校車 發表於 16-10-19 16:06
有次我見有個似大專生年齡既女仔坐張長檯既中間, 有杯已飲晒既凍飲
佢左右各有1個位, 我於是話請問可以坐入 ...

其實禮禮貌貌咁講人知有朋友黎緊未得囉
點解啲人變到咁

瑪瑙宮

國民生產總值:136686

Robinrobinrobin 發表於 16-10-19 15:55
想搵啲走廊大路位坐

好過份!

男爵府

國民生產總值:8565

littledot 發表於 16-10-19 15:58
無耻真係無敵!
我覺得唔單只要消費先可以坐,直頭應該限時。

我都覺得係需要咁做,堂食買左飲品及糕後,要向收據註明用餐時間到幾點,再加個依家好多餐廳用既感應器,到時間就會響便要離坐,感應器親自交還給職員,再要惠顧先再可以用餐桌!

大宅

國民生產總值:2937

回覆樓主:

所以我好耐無幫趁呢類要搵位既食店, 又嘈又多人經過.... 其實佢地價錢唔平, 其他有待應既食店坐得舒服又唔係好貴

wcpcelia    發表於 16-10-19 16:35

子爵府

國民生產總值:11308

2015xmas

我公司附近有間星巴巴啲枱櫈成日俾啲保險公司職員佔用!佢地都冇買嘢。周不時見到啲人一個人等人又係齋坐,最離譜係冇幫襯之餘仲要食自(emoji)食物

珍珠宮

國民生產總值:38632

Robinrobinrobin 發表於 16-10-19 16:11
點解啲人變到咁
我唔介意佢話朋友未到佢需要霸2個位
但無禮貌行為真係好想車巴佢

btw, 果個女仔個樣同個格好似游小姐

大宅

國民生產總值:3362

Robinrobinrobin 發表於 16-10-19 16:11
點解啲人變到咁
而家很多人,自我彭脹,眼中只有自己
您, 是我一個遙遠的夢~~~

大宅

國民生產總值:1816

想搵啲走廊大路位坐

而家D人面皮咁厚,就算寫明都唔見得會買

瑪瑙宮

國民生產總值:148030

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 2015xmas

職員開埋聲都係咁....無恥到呢

水晶宮

國民生產總值:68282

動物勳章 醒目開學勳章

我都好憎呢D人,點解可以咁自私﹗﹗
塵世間最開心既事...........係當一樣好好食既野擺响你面前,而你又可以安心進食﹗如果你要响呢件事度加一個字﹗我只諗到一個"正"字﹗﹗﹗    ...

伯爵府

國民生產總值:17380

2015xmas 畀面勳章

回覆樓主:

我見過再cheap啲嘅人都有,問麥記拎杯滾水,幾粒奶仔,糖,自己帶茶包,坐起度沖黎飲,仲要兩個人打對角坐四人位
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎