自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日買左肥牛,硬豆腐,菜芯苗,三文魚,泡菜雪櫃仲有韓式年糕,麵鼓湯。

子爵府

畀面勳章

回覆:今日買左咩 雪櫃仲有咩

今日買左腸仔,魚蛋,娃娃菜,芋絲。雪櫃有雞槌,鯖魚,比目魚,雞柳,蘋果

珍珠宮

今日LUNCH去街巿買左(就算唔打風都要買):雞蛋、菜心、薯仔、菇、水果,雪櫃有雞肉、雞翼、烏冬、點心等

珍珠宮

今日冇出去,落雨加發燒。
但我平日買定好多存貨,有雞扒,豬扒,羊肉片,餃子,青口,雲吞,甘筍,菇類,雪菜,咸蛋,蛋,雜菜湯一大煲,米都幾包,麵食大量,我老公成日話就算係屋企一個月唔出街都唔會餓死

用戶要求終止服務

個個都咁多野。。。我雪櫃得返一個蘋果同椰子水咋

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

今日買左菜心..油麥菜..蘑姑..肉豆..火腿..麵包..藍莓..零食...雞蛋...
但我雪櫃仲有好多野.....

豚肉片..BBQ豬肋骨..吉豬..炸雲吞..魚旦牛丸..鴨胸肉..牛扒...漢堡..餃子..蝦仁..雞尖...軟殼蟹..魚手指..花枝丸..(全都係急凍野)...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

子爵府

豬C9 發表於 16-10-19 16:18
今日買左肥牛,硬豆腐,菜芯苗,三文魚,泡菜雪櫃仲有韓式年糕,麵鼓湯。
...

擒晚1915行過街市附近,菜檔清嘢廢事執返入箱,木瓜大大隻8蚊 5蚊斤菜芯,10蚊7隻雪梨
今日去買多15蚊豬骨,16蚊冰雞腳,煲咗一大煲湯
吉之島買咗隻雞,焗雞

侯爵府

今朝買左菜,排骨,蝦仁,雞腳,現在滾左個冬瓜湯,炆左花生雞腳丶屋企又有西蘭花,雞柳,明天可以整豉掓排骨,蝦仁抄旦,可以食幾日

子爵府

雪櫃得返兩個恐龍蛋同飲品,一陣出去買餸.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

雪櫃只得萍果梳打

珍珠宮

今日冇買野
冰格爆曬大把野食
不過懶得煮

子爵府

其實大部分都係超市

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

魚菜,少量水果

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

細仔幼稚園停課兩日,
屋企d嘢清晒,
今日趁佢返學,
即刻去超市入貨,
雞脾肉,雪魚柳,豬扒,椰菜,翠肉瓜,
叮叮e粉(看門口)

珍珠宮

冰格一向有牛扒,豬扒,鯖魚,水餃,腸

今日主力買菜:節瓜,唐生菜,番茄,洋蔥,紅蘿蔔,磨菇

首頁

尾頁